Avem tot ce ne trebuie pentru ca, într-o zi, să avem venin, precum reptilele

Am putea evolua astfel încât într-o zi să avem venin? Cel mai probabil, este anunțul oamenilor de știință. Aceștia au descoperit că avem tot ce ne trebuie, din punct de vedere biologic, pentru ca asta să se întâmple.

De fapt, spun ei, toate reptilele sunt astfel echipate, dar și toate mamiferele, relatează Science Alert.

”Avem tot ce ne trebuie pentru asta”, a declarat unul dintre autorii studiului, Agneesh Barua, de la Okinawa Institute of Science and Technology, din Japonia. ”Acum depinde doar de evoluție ca să ne ducă acolo”, mai spune omul de știință.

ADVERTISING

Veninul eliminat pe cale orală este o trăsătură des întâlnită în regnul animal, fiind prezentă la păianjeni, șerpi, dar și la o primată, singura cu această caracteristică.

Te-ar putea interesa și A fost descoperit un șarpe cu două capete! Are și două creiere, care adesea intră în contradicție

În cazul acestora, glandele salivare au evoluat mult, dar asta se poate întâmpla, în anumite condiții, și în cazul nostru, arată oamenii de știință. De fapt, se poate întâmpla în cazul tuturor mamiferelor, dacă condițiile de viață, de mediu o cer, se arată într-un raport publicat de jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.

ADVERTISING

Vezi și Ce trebuie să faci dacă ești mușcat de șarpe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇