A fost descoperit un șarpe cu două capete! Are și două creiere, care adesea intră în contradicție

A fost descoperit un șarpe cu două capete! Are și două creiere, care adesea intră în contradicție

În Florida a fost descoperit recent un șarpe cu două creiere. Ai zice că două creiere sunt mai bune decât unul, dar nu e tot timpul adevărat. În acest caz, se poate întâmpla ca fiecare dintre creiere să gândească diferit, ceea ce poate îngreuna mult lucrurile și chiar pune animalul în pericol de moarte.

Doi șerpi ar fi trebuit să vină pe lume, dar natura a vrut să fie altfel: două creiere să împartă un trup. Iar rezultatul e ”un conflict de interese”, după cum remarcă IFL Science.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Reptila rară a fost capturată de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC), cea care a și postat fotografii cu aceasta pe Facebook.

Din păcate, va trebui să rămână în captivitate, pentru că cele două creiere sunt, practic, un pericol unul pentru celălalt și pentru întregul trup, care riscă, din cauza unor decizii diferite, să fie o pradă ușoară sau să moară de inaniție.

Citește și Dovada că legăturile din grupurile de primate sunt extrem de strânse. Ce s-a întâmplat când un pui de capucin a fost prins de un șarpe boa (Video)

Șarpele suferă de bicefalie, caz ce apare atunci când gemenii identici nu se separă complet pe măsură ce embrionul se dezvoltă. Reptila a fost găsită întâmplător în Palm Harbor de un oarecare Kay Rogers și familia sa.

Bicefalia nu este ceva foarte rar întâlnit în rândul reptilelor. Poate apărea pentru că ouăle au fost lăsate descoperite, afectate fiind de temperatură și umiditate, dar și în urma împerecherilor ”în familie”. În mod normal, unul dintre capete e dominant.

Vezi și O fosilă a zăcut într-un muzeu din Chile multă vreme. Abia acum oamenii de știință au înțeles ce reprezintă, iar descoperirea e colosală!


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!