O fosilă a zăcut într-un muzeu din Chile multă vreme. Abia acum oamenii de știință au înțeles ce reprezintă, iar descoperirea e colosală!

O fosilă a zăcut într-un muzeu din Chile multă vreme. Abia acum oamenii de știință au înțeles ce reprezintă, iar descoperirea e colosală!
Foto: Captură video YouTube/World Teach

De multă vreme, într-un muzeu din Chile, stătea cuminte, așteptând să fie descifrată, o fosilă găsită în Antarctica. Deși fusese studiată, nimeni nu și-a dat seama ce reprezenta. Fusese chiar botezată ”The Thing” (lucrul).

În cele din urmă, misterioasei fosile de mărimea unei mingi de baseball, veche de 68 de milioane de ani, i-a venit rândul să fie din nou analizată și s-a dovedit a fi cel mai mare ou de reptilă din lume.

Cel mai probabil e un ou dintr-o specie de șarpe de mare sau de șopârlă, arată Science Alert, care citează AFP.

ADVERTISING

Descoperirea vine după aproape 10 ani de speculații și ipoteze, a anunțat autorul studiului, Lucas Legendre, de la Universitatea Texas, din Austin, care a explicat și că astfel de fosile sunt foarte rare, mai cu seamă atât de bine conservate, cum e cazul de față.

Dacă oul e atât de mare, cel mai probabil reptila marină era una imensă, spune omul de știință.

Fosila a fost descoperită în 2011 de un grup de cercetători din Chile, care explorau Antarctica. Oul, care avea o consistență moale, arată acum ca un cartof copt. Are însă dimensiuni impresionante: 18 pe 28 de centimetri.

ADVERTISING

Vezi și Rămășițele unei pisici care a trăit acum 1.000 de ani spun o întreagă poveste


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇