Cel mai mic mascul-reptilă e cât un vârf de deget. Ceva, însă, îl face deosebit

Cel mai mic mascul-reptilă e cât un vârf de deget. Ceva, însă, îl face deosebit

Recent s-a descoperit o specie de cameleon, în Madagascar, care nu măsoară mai mult de 13,5 milimetri. Masculul doar, pentru că femela poate ajunge până la 19,2 millimetri.

Însă atunci când e gata să se împerecheze, scoate la iveală un aparat reproducător care ar pune în umbră masculi din multe alte specii.

Brookesia nana, pe numele său științific, are cei mai mici masculi reptile din lume, arată Live Science. Femelele sunt pe locul doi în lume, mai mici decât ele fiind doar cele din specia Sphaerodactylus ariasae, o reptilă care trăiește în Caraibe.

ADVERTISING

Citește și Strategia ciudată folosită de unii păianjeni pentru a se asigura că nu sunt omorâți în timp ce se împerechează

Revenind la masculi, ce îi diferențiază nu doar de alte reptile este faptul că, atunci când sunt gata să se împerecheze, scot la iveală un aparat reproducător ce măsoară 2,5 milimetri, adică 18,5% din lungimea corpului. Nu e un record în lumea animală, dar pentru o vietate atât de mică este neobișnuit, se arată într-un raport publicat de Scientific Reports.

Vezi și Fenomen în premieră observat într-o grădină zoologică. Femela s-a transformat în mascul!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇