Cum ar fi arătat Freddie Mercury, Michael Jackson sau prințesa Diana, dacă ar fi trăit (Galerie foto)

Cum ar fi arătat Freddie Mercury, Michael Jackson sau prințesa Diana, dacă ar fi trăit (Galerie foto)

Ce pot face arta și inteligența atunci când lucrează împreună? Pot aduce la viață, fie și doar vizual, mari legende ale lumii, plecate dintre noi prea devreme.

E ceea ce a reușit cercetătorul și artistul Alper Yesiltas, cel care e convins că inteligența artificială, domeniul în care lucrează atunci când nu creează, poate face ca imaginația să prindă viață, după cum scrie Ifl Science.

Și privind imaginile create de el cu ajutorul inteligenței artificiale nici nu ai cum să fii de altă părere.

Artistul și cercetătorul turc a creat o colecție numită ”As If Nothing Happened” (Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat), în care avem ocazia să vedem cum ar fi îmbătrânit oameni ca prințesa Diana, Freddie Mercury, Michael Jackson, Amy Winehouse, Paul Walker și nu numai, toți plecați prea devreme din această lume. A fost dorința lui, ”să-i văd din nou pe unii dintre oamenii de care îmi era dor”, a explicat el într-un interviu recent.

ADVERTISING

Deși astfel de imagini au mai fost obținute și anterior, experții spun că sunt cele mai realiste de până acum. Din păcate, nu vom ști niciodată adevărul, dar tocmai asta face ca această colecție să suscite și mai mult interes.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇