Rusia vrea să îi oblige pe giganţii internetului să deschidă birouri locale

Rusia vrea să îi oblige pe giganţii internetului să deschidă birouri locale

Giganţii străini ai internetului ar putea fi obligaţi să deschidă birouri de reprezentare oficiale în Rusia.

Cel puțin, asta prevede un proiect de lege depus în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, relatează vineri AFP, care citează site-ul legislativului.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În Rusia, înmulţirea măsurilor care vizează reţelele de socializare şi media independente sau străine stârnesc îngrijorare printre criticii puterii. Ei spun că este vorba de încercări de a înăbuşi libertatea de expresie şi opoziţia.

Proiectul de lege, înaintat de deputatul Aleksandr Hinstein, de la partidul aflat la putere, Rusia Unită, prevede ca toate companiile ale căror resurse au o audienţă zilnică de peste 500.000 de utilizatori în Rusia să fie obligate să deschidă o reprezentanţă locală pentru ca site-urile lor să fie accesibile în ţară.

Aceste birouri trebuie "să reprezinte pe deplin interesele companiilor-mamă şi să fie principalul canal de interacţiune cu organismele ruse de reglementare pe teritoriul Rusiei", se arată în textul propunerii, care poate fi consultat pe site-ul Dumei, precizând că este prevăzut ca măsura să se extindă la "gazde web", operatori de publicitate şi alte tipuri de firme.

Autorităţile ruse au luat recent măsuri pentru a încetini funcţionarea reţelei de socializare Twitter, acuzând-o că nu a eliminat toate materialele considerate ilegale. În plus, au ameninţat Facebook şi YouTube cu sancţiuni similare.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!