Reacția Apple după ce Franța a oprit vânzarea unui model de iPhone, din cauza radiațiilor prea mari

Reacția Apple după ce Franța a oprit vânzarea unui model de iPhone, din cauza radiațiilor prea mari

Apple susţine că modelul său iPhone 12 a fost certificat de mai multe organisme internaţionale ca fiind în conformitate cu standardele globale de radiaţie, după ce un organ de supraveghere francez i-a ordonat să nu mai vândă telefonul pe motiv că încalcă limitele europene de expunere la radiaţii.

Autoritatea de supraveghere a radiaţiilor ANFR a cerut marţi Apple să oprească vânzările de iPhone 12 în Franţa, după ce testele care arată Rata Specifică de Absorbţie (SAR) a telefonului, o măsură a ratei de energie de radiofrecvenţă absorbită de corp dintr-un echipament, au depăşit limita legală, transmite CNBC.

ADVERTISING

ANFR a spus că va trimite agenţi la magazinele Apple şi la alţi distribuitori pentru a verifica dacă modelul mai este vândut. Se aşteaptă ca Apple ”să folosească toate mijloacele disponibile pentru a pune capăt neconformităţii”, iar o lipsă de acţiune ar duce la rechemarea telefoanelor iPhone 12 deja vândute consumatorilor.

În replică, Apple a declarat că a furnizat ANFR mai multe rezultate de laborator ale sale şi ale unor terţe părţi independente, care demonstrează conformitatea cu toate reglementările şi standardele SAR aplicabile din lume.

ADVERTISING

Compania respinge rezultatele evaluării AFNR şi va continua să colaboreze cu agenţia pentru a demonstra că telefoanele sunt conforme.

AFNR a spus că laboratoarele acreditate au constatat o absorbţie a energiei electromagnetice de către organism la 5,74 waţi pe kilogram în timpul testelor care simulează când telefonul era ţinut în mână sau în buzunarul pantalonilor.

Standardul european este o rată specifică de absorbţie de 4,0 waţi pe kilogram.

ANFR a adăugat că testele au arătat că telefonul respectă aşa-numitele standarde body-SAR atunci când era în buzunarul jachetei sau în geantă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇