Apple se supune şi va face iPhone-uri cu încărcătorul impus de UE

Apple se supune şi va face iPhone-uri cu încărcătorul impus de UE

Apple a confirmat că va respecta noile reglementări europene și va implementa încărcătorul de tip USB-C pe iPhone-uri.

Nu este clar, însă, când exact va face compania acest pas și nici dacă va vinde iPhone-uri cu USB-C și în afara Uniunii Europene, scrie The Verge.

Telefoanele mobile şi alte dispozitive electronice din UE vor trebui să aibă un echipament standard de încărcare începând din 2024, conform unei propuneri legislative care a primit luni acordul final din partea statelor membre, care confirmă un vot recent din Parlamentul European. Conform acordului, USB-C va deveni mufa standard de încărcare în UE.

ADVERTISING

Când a fost întrebat de Wall Street Journal dacă Apple îşi va înlocui actualele încărcătoare, Greg Joswiak (șeful de marketing la nivel mondial al Apple) a răspuns: „Evident, va trebui să ne conformăm; nu avem de ales."

Întrebat când ne putem aștepta să vedem USB-C pe un iPhone, Joswiak a răspuns: „Europenii sunt cei care dictează calendarul pentru clienții europeni”. În prezent, legea prevede că toate telefoanele mobile și tabletele vor trebui să utilizeze USB-C până în „toamna anului 2024”.

Joswiak a mai spus că Apple nu este mulțumită că a fost constrânsă legal să facă schimbarea și a susținut că trecerea iPhone-ului de la mufa Lightning la USB-C va provoca o mulțime de deșeuri electronice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇