Încărcătorul unic devine obligatoriu în UE. Decizia nu privește doar telefoanele mobile

Încărcătorul unic devine obligatoriu în UE. Decizia nu privește doar telefoanele mobile

Parlamentul European a aprobat marți noi reguli care vor introduce în Uniunea Europeană un singur dispozitiv de încărcare pentru telefoane mobile, tablete și aparate foto până în 2024.

Votul parlamentarilor confirmă un acord anterior între instituțiile UE și va face din conectorii USB-C, utilizați de dispozitivele bazate pe Android, standardul UE. Apple va fi obligat să își schimbe dispozitivul de încărcare pentru iPhone și alte dispozitive.

Este o premieră mondială care îl va afecta în principal pe producătorul iPhone, potrivit Reuters. Totuși, analiștii se așteaptă și la un posibil impact pozitiv, deoarece ar putea încuraja cumpărătorii să achiziționeze cele mai recente gadgeturi ale companiei în locul celor fără USB-C.

ADVERTISING

Schimbarea a fost discutată ani de zile și a fost provocată de reclamațiile utilizatorilor de iPhone și Android, care s-au plâns că trebuie să folosească încărcătoare diferite pentru dispozitivele lor. Acordul mai acoperă cititoarele electronice, căștile pentru urechi și alte echipamente.

Parlamentarii UE au susținut reforma cu o largă majoritate, cu 602 voturi în favoarea acesteia și doar 13 împotrivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇