iPhone 15 vine cu unul dintre cele mai importante upgrade-uri din ultimii ani

iPhone 15 vine cu unul dintre cele mai importante upgrade-uri din ultimii ani

Următoarea generație de iPhone, care va fi lansată în septembrie, ar putea avea o caracteristică pe care niciun iPhone nu a avut-o vreodată: un port generic de încărcare de tip USB C.

Este vorba despre același port de încărcare folosit și pe telefoanele Android, cel care va deveni standard unic în UE. Producătorii care nu vând gadgeturi cu USB-C în Europa, precum Apple, au ca dată limită 28 decembrie 2024 pentru a adopta acest standard.

Informaţia despre noul port de încărcare al iPhone 15 este oferită de CNBC, pe baza opiniilor analiștilor și rapoartelor din media.

ADVERTISING

Acest tip de port de încărcare care e folosit pentru aproape fiecare laptop vândut în ultimii ani, precum și pe telefoanele Android, iPad-uri și alte gadget-uri, de la Kindle la căști sau chiar drone.

Conectorul USB-C ar urma astfel să înlocuiască portul clasic al Apple, care a fost prezent pe toate modelele de iPhone din 2012.

Schimbarea ar fi una dintre cele mai importante îmbunătățiri aduse iPhone-ului din ultimii ani pentru consumatori.

Utilizatorii de iPhone nu ar mai trebui să umble cu două cabluri diferite pentru telefon și alte gadget-uri atunci când călătoresc. Iar utilizatorii Android ar putea împrumuta încărcătoare de la persoanele care dețin iPhone-uri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, sursa citată scrie că USB-C ar putea permite iPhone-urilor să acceseze viteze de încărcare mai mari.

Apple nu a confirmat deocamdată că noile sale iPhone-uri vor avea un port de încărcare USB-C. Însă având în vedere noul regulament adoptat de Uniunea Europeană care impune portul USB-C din 2024, este puțin probabil ca Apple să producă un model de iPhone exclusiv pentru piața europeană. „Evident, va trebui să ne conformăm”, a spus Greg Joswiak, directorul de marketing al Apple, anul trecut.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇