Lovitură pentru Apple chiar la lansare. Franța oprește vânzarea unui model de iPhone, din cauza radiațiilor prea mari

Lovitură pentru Apple chiar la lansare. Franța oprește vânzarea unui model de iPhone, din cauza radiațiilor prea mari

Chiar în ziua marii lansări a noilor modele de iPhone și smartwatch, Apple a primit o lovitură dură din Franța.

Vice-ministrul pentru economie digitală a declarat, într-un interviu pentru Le Parisien, că Apple trebuie să oprească vânzările modelului iPhone 12 în Hexagon, din cauza nivelurilor de radiaţii peste pragul admis.

Autoritatea de supraveghere a radiaţiilor din Franţa, ANFR, a notificat Apple de decizia sa de a interzice vânzările de iPhone 12, după ce a efectuat teste care au arătat că Rata Specifică de Absorbţie (SAR) a smartphone-ului este puţin mai mare decât este permisă legal, a explicat Jean-Noel Barrot.

ADVERTISING

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Barrot a spus că o actualizare de software ar fi suficientă pentru a remedia problemele de radiaţii legate de telefonul pe care compania americană îl vinde din 2020.

„Apple este aşteptată să răspundă în termen de două săptămâni. Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, sunt pregătit să comand o rechemare a tuturor iPhone-urilor 12 aflate în circulaţie. Regula este aceeaşi pentru toată lumea, inclusiv pentru giganţii digitali", a spus oficialul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Uniunea Europeană a stabilit limite de siguranţă pentru valorile SAR legate de expunerea la telefoanele mobile, care ar putea creşte riscul unor forme de cancer, conform studiilor ştiinţifice.

Autoritatea de supraveghere franceză îşi va transmite acum constatările autorităţilor de reglementare din alte state membre ale UE.

„În termeni practici, această decizie ar putea avea un efect de bulgăre de zăpadă”, a spus Barrot.

În 2020, Franţa a extins reglementările care impun comercianţilor să afişeze valoarea radiaţiilor produselor pe ambalaje dincolo de telefoanele mobile, inclusiv tabletele şi alte dispozitive electronice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇