Zile de foc în București: Prefectul speră să fie măcar apă rece

Zile de foc în București: Prefectul speră să fie măcar apă rece

Canicula cuprinde întreaga Românie în zilele următoare. În Capitală temperaturile deja sunt ridicate și vor crește și mai mult, condiții în care prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, spune că speră să curgă la robinet măcar apă rece, având în vedere că de săptămâni bune mulți locuitori nu au acces la apă caldă.

Greblă a spus că a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență și au fost luate măsurile necesare pentru a depăși cu bine perioada de caniculă.

„Astăzi, la București nu suntem în situația caniculei, dar va fi o temperatură relativ ridicată, 33-34 de grade. În acest scop, principalele griji le avem în legătură cu furnizarea de utilități. Și dacă mă gândesc la utilități, în primul rând mă gândesc la apa rece. Toți bucureștenii trebuie să aibă acces la apă. Cu apa caldă este o problemă endemică în București, astfel încât n-aș putea să dau asigurări că toate zonele Bucureștiului vor fi acoperite cu apă caldă. Relații mai multe puteți să solicitați la Termoenergetica, la Primăria Capitalei", a declarat prefectul, la Antena 3.

ADVERTISING

El spune că n-ar trebui să fie probleme cu apa rece.

„În ce mă privește, urmăresc cu mare atenție situația apei reci în Capitală și vreau să-i asigur pe bucureșteni, pentru că Bucureștiul se aprovizionează cu apă din două surse independente, Dâmbovița și Argeșul. Debitele acestor două râuri sunt suficiente pentru a asigura pentru perioada următoare apa rece în Capitală. Apele Române ne-au dat asigurări că deși debitele sunt în scădere, vor epura apa necesară", a precizat Toni Greblă.

Meteorologii au emis miercuri mai multe atenționări cod galben și portocaliu pentru aproape toată țara, fiind așteptate temperaturi de până la 40 de grade.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇