Violenţe grave în centrul Varşoviei, la un marș al extremiștilor de dreapta. Incidentele ar fi girate chiar de poliție și guvern, acuză autoritățile locale

Violenţe grave în centrul Varşoviei, la un marș al extremiștilor de dreapta. Incidentele ar fi girate chiar de poliție și guvern, acuză autoritățile locale

Mii de persoane au participat, miercuri după-amiază, la un marş de extremă-dreapta organizat în centrul Varşoviei cu ocazia Zilei Independenţei Poloniei, iar mitingul a fost marcat de violenţe sporadice, relatează agenţia Reuters.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor violenţi. Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu protestatarii, care au atacat cu petarde.

Manifestanţii au avut steaguri ale Poloniei şi pancarte pe care scria ”Civilizaţia noastră, regulile noastre!”.

VIDEO - Extremiștii de dreapta au dat foc unui apartament la geamul căruia fluturau un steag LGBT și un banner al mișcării Straj Kobiet:

Opoziţia a acuzat Poliţia, subordonată Guvernului de dreapta condus de premierul Mateusz Morawiecki, că a tolerat organizarea marşului naţionalist în pofida restricţiilor antiepidemice.

Este vorba de încălcarea legii. Poliţia a petrecut 12 ore pentru securizarea marşului, noi nu am fost informaţi, putem presupune că poliţia coorganizează evenimentul”, a declarat Karolina Galecka, purtătorul de cuvânt al Primăriei Varşoviei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇

/* Cod Tracking WhitePress */ /* End Cod Tracking WhitePress */