Victor Socaciu are Covid și a fost internat

Victor Socaciu are Covid și a fost internat

Folkistul Victor Socaciu (68 de ani) a fost internat, vineri, în spital, fiind diagnosticat cu COVID-19, a declarat Ducu Bertzi. El este internat la Spitalul Monza din Capitală.

UPDATE Starea lui s-a ameliorat și este, în prezent, stabilă, potrivit informațiilor primite din partea prietenului său de scenă, Ducu Bertzi, citat de Mediafax.

„Starea lui este stabilă acum. Mă rog să treacă cu bine peste acest moment greu! I-am transmis să aibă încredere în medici, răbdare, și totul va fi bine”, a declarat cantautorul Ducu Bertzi.

Folkistul Victor Socaciu s-a simțit rău și a mers la spital la sfârșitul săptămânii trecute, iar testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv.

ADVERTISING

Infecția cu coronavirus i-a afectat plămânii, motiv pentru care interpretul de muzică folk a fost internat în spital.

"Nu am amănunte despre cum se simte. Ştiu că a avut febră, şi-ar fi făcut un test care ar fi ieşit negativ, şi practic a întârziat internarea în spital. Asta ştiu. Nu am alte amănunte", a spus anterior Ducu Bertzi, pentru Agerpres.

Informaţia a fost confirmată şi de artista Maria Gheorghiu, care a precizat că niciun alt coleg din cei cu care a participat la Festivalul Om Bun, la care a fost și Socaciu, nu a avut probleme de sănătate. 

Victor Socaciu se confruntă și cu alte probleme de sănătate: are diabet și a suferit, în urmă cu mai bine de 10 ani, o intervenție de transplant de rinichi.

ADVERTISING

Pe 1 aprilie, artistul anunța pe Facebook că s-a terminat festivalul și că a fost un real succes.

"S-a încheiat cea de-a 30-a ediție a Festivalului Om Bun! Aproximativ 1.500 de spectatori au urmărit online și de la fața locului o deosebită desfășurare de forțe artistice și organizatorice. Artistic, vorbim de efortul splendid a 30 de cantautori care și-au concentrat cele mai izbutite creații în recitaluri, absolut toate, performante calitativ și mai ales, emoțional!

Efortul organizatoric a fost unul triplu față de situația normalității! Transmiterea online a necesitat angajări, pregătiri, simulări și crearea, în cazul nostru, a trei locații funcționale tehnic și artistic: Breaza, Cluj-Napoca și București!

ADVERTISING

Conform reglementărilor doar 30% din capacitatea sălii putea fi ocupată cu spectatori, dar logistica era aceeași ca și pentru 100%. Pandemia, ea însăși, a produs anevoioase condiționări pe care le intuiți cu toții! Se cuvine să mulțumesc din tot sufletul unor oameni buni și frumoși care s-au dedicat de-a lungul a trei luni de organizare, găsind cu generozitate timp din viața lor pentru reușita unui eveniment de suflet", a scris Victor Socaciu pe Facebook pe 1 aprilie.

Zeci de ani de carieră

Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar, s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov, amintește News.ro.

El a început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică.

În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în 1981 - „Roata”. Acestuia i-au urmat 12 albume şi compilaţii.

A compus muzică pentru spectacole de teatru, la Braşov şi Târgu Mureş, iar din 1991, a pus bazele concursului folk „Om Bun”.

În perioada 1997 - 1999, a realizat şi produs emisiuni la TVR şi Naţional TV. A fost deputat în Parlamentul României, în legislatura 2008 - 2012, ales pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇