Victor Socaciu are Covid și a fost internat

Victor Socaciu are Covid și a fost internat

Folkistul Victor Socaciu (68 de ani) a fost internat, vineri, în spital, fiind diagnosticat cu COVID-19, a declarat Ducu Bertzi. El este internat la Spitalul Monza din Capitală.

UPDATE Starea lui s-a ameliorat și este, în prezent, stabilă, potrivit informațiilor primite din partea prietenului său de scenă, Ducu Bertzi, citat de Mediafax.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Starea lui este stabilă acum. Mă rog să treacă cu bine peste acest moment greu! I-am transmis să aibă încredere în medici, răbdare, și totul va fi bine”, a declarat cantautorul Ducu Bertzi.

Folkistul Victor Socaciu s-a simțit rău și a mers la spital la sfârșitul săptămânii trecute, iar testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv.

Infecția cu coronavirus i-a afectat plămânii, motiv pentru care interpretul de muzică folk a fost internat în spital.

"Nu am amănunte despre cum se simte. Ştiu că a avut febră, şi-ar fi făcut un test care ar fi ieşit negativ, şi practic a întârziat internarea în spital. Asta ştiu. Nu am alte amănunte", a spus anterior Ducu Bertzi, pentru Agerpres.

Informaţia a fost confirmată şi de artista Maria Gheorghiu, care a precizat că niciun alt coleg din cei cu care a participat la Festivalul Om Bun, la care a fost și Socaciu, nu a avut probleme de sănătate. 

Victor Socaciu se confruntă și cu alte probleme de sănătate: are diabet și a suferit, în urmă cu mai bine de 10 ani, o intervenție de transplant de rinichi.

Pe 1 aprilie, artistul anunța pe Facebook că s-a terminat festivalul și că a fost un real succes.

"S-a încheiat cea de-a 30-a ediție a Festivalului Om Bun! Aproximativ 1.500 de spectatori au urmărit online și de la fața locului o deosebită desfășurare de forțe artistice și organizatorice. Artistic, vorbim de efortul splendid a 30 de cantautori care și-au concentrat cele mai izbutite creații în recitaluri, absolut toate, performante calitativ și mai ales, emoțional!

Efortul organizatoric a fost unul triplu față de situația normalității! Transmiterea online a necesitat angajări, pregătiri, simulări și crearea, în cazul nostru, a trei locații funcționale tehnic și artistic: Breaza, Cluj-Napoca și București!

Conform reglementărilor doar 30% din capacitatea sălii putea fi ocupată cu spectatori, dar logistica era aceeași ca și pentru 100%. Pandemia, ea însăși, a produs anevoioase condiționări pe care le intuiți cu toții! Se cuvine să mulțumesc din tot sufletul unor oameni buni și frumoși care s-au dedicat de-a lungul a trei luni de organizare, găsind cu generozitate timp din viața lor pentru reușita unui eveniment de suflet", a scris Victor Socaciu pe Facebook pe 1 aprilie.

Zeci de ani de carieră

Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar, s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov, amintește News.ro.

El a început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică.

În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în 1981 - „Roata”. Acestuia i-au urmat 12 albume şi compilaţii.

A compus muzică pentru spectacole de teatru, la Braşov şi Târgu Mureş, iar din 1991, a pus bazele concursului folk „Om Bun”.

În perioada 1997 - 1999, a realizat şi produs emisiuni la TVR şi Naţional TV. A fost deputat în Parlamentul României, în legislatura 2008 - 2012, ales pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!