Un tren suspendat din Ciudad de México s-a prăbuşit după surparea unei pasarele: Cel puţin 20 de morţi şi 70 de răniţi (Foto&Video)

Un tren suspendat din Ciudad de México s-a prăbuşit după surparea unei pasarele: Cel puţin 20 de morţi şi 70 de răniţi (Foto&Video)

Un tren de metrou al liniei suspendate 12 din Ciudad de México s-a prăbuşit, luni noapte, între staţiile Olivos şi Tezonco, după surparea unei pasarele.

Autorităţile au anunţat pentru moment că accidentul s-a soldat cu 20 de morţi şi cel puţin 70 de răniţi, transmite El Pais.

Răniţii au fost duşi la două spitale din zonă.

O mașină a rămas blocată sub dărâmăturile pasarelei, dar eforturile de salvare au fost suspendate temporar, deoarece trenul stă atârnat și este instabil, potrivit CNN.

Mai mult de 5,5 milioane de persoane folosesc zilnic metroul din capitala Mexicului.

ADVERTISING

Structura s-a prăbuşit peste maşinile care circulau pe bulevardul Tláhuac, una dintre arterele principale din sud-estul oraşului.

metrou-cazut-Mexic
Foto: Twitter/@topos

Circulaţia pe această linie a fost oprită şi autorităţile au făcut apel la populaţie să evite zona. 

tren-prabusit-Mexic
Foto: Twitter/@advertorialtopos

În luna martie a anului trecut, ciocnirea a două trenuri ale metroului din Ciudad de México a provocat decesul unei persoane şi 40 de răniţi.

#ÚLTIMAHORA | Accidente: Cae tramo de la Línea 12 del Metro CDMX

Linia 12 a fost inagurată în octombrie 2012 şi era un motiv de mândrie pentru locuitorii oraşului. Apoi, în 2014, a fost suspendată în 11 din cele 20 de staţii, din cauza unor probleme de funcţionare, existând pericolul de prăbuşire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇