Un preot confirmat cu Covid a ținut slujba de duminică, două botezuri și o înmormântare

Un preot confirmat cu Covid a ținut slujba de duminică, două botezuri și o înmormântare

Un preot din Alba Iulia este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a ținut o slujbă, două botezuri și o înmormântare, confirmat fiind cu Covid19.

Preotul Ioan Șopterean slujește la biserica din cartierul Micești și a fost testat pozitiv pentru Covid sâmbătă seara (30 octombrie), la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia.

Cu toate acestea, a doua zi, preotul a ținut slujba de duminică și două botezuri. Mai mult, ar fi participat luni și la o înmormântare, alături de alți preoți, scrie Alba24.

ADVERTISING

Aflarea veștii a stârnit îngrijorare în rândul credincioșilor din cartier care au participat în număr mare la slujba cu pricina.

Arhiepiscopia Alba Iuliei spune că a demarat o anchetă internă și îndemnă la respectarea măsurilor de precauție și protecție, dar și la ”rugăciune pentru sănătate și pentru oprirea pandemiei”.

IPJ Alba s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, asupra bărbatului de 43 de ani, care ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS – CoV2, pentru o perioadă de 14 zile, din data de 31 octombrie 2021.

ADVERTISING

El este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇