Un reputat teolog desființează mesajele antivaccin: Ce au făcut BOR și AUR echivalează cu un îndemn la sinucidere colectivă. Să le ceară morților iertare!

Un reputat teolog desființează mesajele antivaccin: Ce au făcut BOR și AUR echivalează cu un îndemn la sinucidere colectivă. Să le ceară morților iertare!

Cristian Bădiliţă, reputat teolog, doctor în istoria creştinismului antic, scriitor şi traducător recunoscut la nivel internaţional, are un mesaj dur pentru toți preoții, dar și politicienii și cetățenii care, pretinzând că o fac în numele dreptei credințe, răspândesc mesaje antivaccinare și teorii conspiraționiste despre pandemie.

”Păcatul împotriva Sfîntului Duh (singurul neiertat de Dumnezeu) e păcatul împotriva darului Vieții. BOR și AUR, în etape diferite, i-au îndemnat pe români să disprețuiască moartea-COVID, să nu țină cont de REALITATE, fapt ce echivalează cu un îndemn la sinucidere colectivă.

ADVERTISING

Nu exagerez deloc și mai ales NU UIT, așa cum nu uit votarea morții-iliescu-băsescu după 1990. Oamenii care-și respectă credința și darul memoriei NU UITĂ. Cei care au nesimțirea amneziei ar trebui să le ceară morților iertare.

Păcatul împotriva Duhului se plătește scump. Poporul român va ieși subțiat, poate ceva mai inteligent decât acum 2 ani. Dar de ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit TUTUROR creier PE GRATIS și un vaccin, tot gratis, menit să ne salveze?”, a scris Bădiliță pe Facebook.

ADVERTISING

Patriarhia trimite enoriașii la doctor

În ultimul timp, Patriarhia a schimbat discursul, condamnând mai ferm vocile din rândul clerical care transmit mesaje antivaccin și de nerespectare a restricțiilor impuse de pandemie.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, i-a îndemnat pe români să ia foarte în serios pandemia de COVID-19 şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor.

"Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. (...) În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă", a transmis Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

Amintim că săptămâna trecută atât ÎPS Teodosie, cât și episcopul Ambrozie de Giurgiu au transmis enoriașilor să nu se vaccineze și au avansat diverse teorii conspiraționiste despre imunizare și Covid.

Între timp, România a avut ieri cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, cu un bilanț cu număr record de cazuri (aproape 19.000), record de morți (574) și de pacienți la ATI (peste 1.800). În spitale nu mai sunt locuri de zile bune și specialiștii spun că mai avem până va fi atins vârful acestui val pandemic.

Urmează ca autoritățile să stabilească azi, la inițiativa președintelui Iohannis, noi restricții. Șeful statului a vorbit de măsuri precum adoptarea în Parlament a obligativității certificatului verde pentru anumite activități, dar și de restricții ”capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană”.

”Nu trebuie să mai pierdem nicio clipă din a le aplica, oricât de nepopulare ar părea”, a spus Iohannis.

Pe de altă parte, joi la Patriarhie începe pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel nou, ocrotitorul Bucureștiului. Evenimentul se va desfășura timp de o săptămână.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇