La Spitalul Universitar din București, nu mai e loc la morgă. Zeci de saci negri sunt înșirați pe holuri

La Spitalul Universitar din București, nu mai e loc la morgă. Zeci de saci negri sunt înșirați pe holuri

La Spitalul Universitar din București nu mai este loc la morgă, iar persoanele bolnave de Covid decedate sunt înșirate pe holuri. Și sacii s-au terminat, în condițiile în care necesarul lunar obișnuit e de 100 de saci, iar acum spitalul înregistrează și 40 de decese pe zi.

Imagini cutremurătoare au fost trimise luni într-o înregistrare realizată de angajați ai spitalului. Persoanele decedate nu mai au loc în frigiderele de la morgă și sunt așezate pe paturi și tărgi în camerele și pe holurile de la morgă.

ADVERTISING

În imagini se văd zeci de saci negri înșirați pe lângă pereți, de o parte și alta a unor holuri înguste.

Morga spitalului Universitar. Nu mai este loc. Peste 90% nevaccinati. Aici este un tata, o mama, o sora sau un frate. Uneori chiar si copilul cuiva. Asta este realitatea, nu ce-i aici pe facebook. Sa le fie rusine celor ce raspandesc mesaje false si lipsite de empatie! Rusine personajelor precum Șosoacă si rusine acelor preoți de incep slujba cu fraza "nu va vaccinati"- mesajul care a ingenunchiat Romania. Atat am de spus!

Publicată de Andra Ionescu pe Luni, 18 octombrie 2021

Medicii, citați de Digi24, spun că situația este foarte gravă. În Spitalul Universitar de Urgență București sunt internați peste 400 de pacienți pozitivi și aproximativ 400 de pacienți negativi. Vreo 100 de pacienți sunt internați cu forme extrem de grave, care sunt intubați și necesită suport ventilator avansat.

În ultimele zile, s-au format cozi cu salvări care aduceau bolnavi de Covid în stare gravă, iar sâmbătă numărul morților a ajuns la 40, în condițiile în care în mod normal se înregistrau 100 de decese pe lună.

ADVERTISING

Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar, a spus pentru Libertatea că imaginile sunt reale și au fost, într-adevăr, surprinse luni. Morga unității medicale nu mai are locuri, astfel că a fost nevoie să fie folosite toate spațiile Departamentului Prosectură, spune managerul spitalului, care adaugă că toți pacienții decedați de COVID erau nevaccinați.

Potrivit bilanțului Covid de luni, 1.764 de persoane sunt în stare gravă la Terapie Intensivă, iar numărul total al persoanelor internate în spitalele Covid este de 19.745. Din totalul pacienților internați, 491 sunt minori, 450 fiind în secții și 41 la ATI.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇