La București au fost trimise în ajutor zeci de ambulanțe din țară și mașini de la armată și pompieri: În situaţiile de dezastru ne adaptăm

La București au fost trimise în ajutor zeci de ambulanțe din țară și mașini de la armată și pompieri: În situaţiile de dezastru ne adaptăm
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că la Bucureşti au ajuns 28 de ambulanţe din ţară cărora li se adaugă şi un autobuz-ambulanţă cu zece tărgi în el.

“Am alocat 10 ambulanţe tip B de la SMURD, cu câte două echipaje fiecare ca să lucreze continuu şi 18 ambulanţe de multiple victime fiecare cu patru tărgi, fiecare tot cu două echipaje ca să funcţioneze continuu. Asta a făcut distribuirea IGSU. Au fost aduse din ţară, asta înseamnă că în Bucureşti am adăugat 28 de ambulanţe la care s-a adăugat şi un autobuz-ambulanţă cu zece tărgi în el”, a declarat, sâmbătă, Raed Arafat.   

ADVERTISING

El a precizat că au mai venit ambulanţe de la Ministerul Apărării, iar Serviciul de Ambulanţă a chemat oamenii din concediu.   

“Toate astea pe lângă ce a suplimentat Serviciul de Ambulanţă chemând oamenii din concediu şi toată astea au suplimentat maşinile din Bucureşti cu aproape 35%-40% şi pe lângă asta mai avem şi un număr semnificativ de maşini – 30 de maşini de la pompieri, care nu sunt ambulanţe, sunt maşini Duster care se deplasează cu personalul de testare.

Pompierii au adus şofer, au adus maşinile şi pleacă cu personalul de la ambulanţă şi asigură testarea. Mai mult decât atât, Ministerul Apărării a dat încă cinci ambulanţe la Serviciul de Ambulanţă pentru activitatea de testare şi Direcţia Medicală de la MAI a mai dat o ambulanţă suplimentară tot pentru activitatea de testare şi consultaţii”, a explicat şeful DSU.

ADVERTISING

Arafat vorbește despre o situație de dezastru

Raed Arafat a mai declarat că nu poate să meargă totul ca în vremuri normale, când noi suntem într-o situație de dezastru.

“Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea, inclusiv DSP-ul, în situaţiile de dezastru ne adaptăm şi acceptăm anumite devieri, altfel, dacă vrem totul să funcţioneze ca în situaţia de normalitate înseamnă că noi nu ştim în ce situaţie ne aflăm.

Dacă sunt motive care pot fi adaptate, care pot fi acceptate în situaţia în care ne aflăm acum, credeţi-mă că bolnavul este mult mai sigur într-o secţie de ATI decât să stea la UPU ventilat când vin şi alţi bolnavi din afară şi avem şi alţii de preluat.

ADVERTISING

Aşa că orice soluţie care creşte capacitatea pentru a elibera pacienţii din unităţile de primiri urgenţă, pentru a putea să le preluăm către secţii ATI sau secţii cu oxigen, acest lucru trebuie făcut”, a mai precizat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇