Situație disperată la Iași, unde ambulanțele cu pacienți COVID fac coadă în curtea spitalului, dar nu mai e niciun loc liber

Situație disperată la Iași, unde ambulanțele cu pacienți COVID fac coadă în curtea spitalului, dar nu mai e niciun loc liber

Ambulanțele cu pacienți bolnavi de COVID stau în curtea Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi și niciun spital nu-i poate prelua.Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, spune că s-a atins capacitatea maximă pentru pacienții bolnavi de COVID.

Ambulanțele cu bolnavi COVID stau în curtea Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi și niciun spital nu-i poate prelua.

„Avem nevoie azi de suportul Spitalului Militar și de creșterea capacității la celelalte spitale. Apelurile de acasă continuă să vină în dispecerat. Vom mai prelua în UPU 3-4 pacienți gravi”, declară Diana Cimpoeşu.

ADVERTISING

„Sper ca doctorii care au pledat împotriva vaccinului şi a purtării măştii vor veni să ne ajute în mod voluntar să explicăm pacienţilor şi familiilor lor de ce se simt aşa de rău”, spunea recent Cimpoeşu.

Senator USR PLUS: Spitalul mobil Leţcani este închis. Este o crimă ce se întâmplă

Senatorul USR PLUS Marius Bodea susţine că este o crimă ca spitalul mobil de la Leţcani să fie ţinut închis în aceste condiții.

"Vedem cu toţii că din păcate ne îndreptăm la Iaşi către scenariul italian din primul val Covid. La Iaşi nu mai sunt paturi libere la ATI, ambulanţele aşteaptă cu orele în curtea spitalelor, în timp ce o investiţie uriaşă, de peste 10 milioane de euro zace nefolosită. Spitalul mobil de la Leţcani este oxigenul de care sistemul medical ieşean are în acest moment nevoie. Este o crimă să ţii această unitate închisă, când spitalele din Iaşi sunt pline. Chiar nu înţeleg atitudinea cinică a şefului CJ Costel Alexe. Peste 100 de paturi ATI stau nefolosite pentru o ambiţie politică ticăloasă a lui Alexe. Ori nu le pasă, ori ne ascund ceva", a afirmat senatorul USR PLUS, Marius Bodea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Spitalul mobil din Leţcani a fost predat spre folosinţă, din septembrie 2020, Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, ca secţie exterioară a acestei unităţi medicale. El a fost achiziţionat în perioada în care preşedinte al CJ Iaşi era Maricel Popa, lider PSD Iaşi.

Unitatea mobilă a tratat aproximativ o mie de bolnavi, iar la începutul acestui an a fost închisă. Actualul şef CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, a spus, în repetate rânduri, că ar exista serioase semne de întrebare privind modul în care a fost achiziţionat spitalul mobil de la Leţcani.

ADVERTISING

Şefii judeţului au afirmat în urmă cu câteva luni că spitalul urmează să fie predat de Spitalul de Boli Infecţioase către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest din subordinea CJ Iaşi, iar mai apoi către ISU, însă procedurile nu au fost încă încheiate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇