Mii de oameni au protestat în București, față de restricții, în ziua în care am avut record absolut de noi cazuri de Covid. Nu au purtat mască și nu au respectat distanțarea (Video)

Mii de oameni au protestat în București, față de restricții, în ziua în care am avut record absolut de noi cazuri de Covid. Nu au purtat mască și nu au respectat distanțarea (Video)

Peste 10.000 de oameni veniți din mai multe orașe ale țării au protestat sâmbătă în București față de restricțiile impuse de autorități, în ziua în care România a atins un nou record de cazuri de Covid.

Sunt două proteste. Unul dintre ele a fost organizat de AUR și a avut loc în Piața Universității, iar cel de-al doilea, în Piața Victoriei, organizat de Legitima Aparare și Calea Neamului, împreună cu Starea de Libertate.

Ulterior, protestatarii din Piața Universității au mers în Piața Victoriei și cele două manifestații s-au unit.

Oamenii nu au respectat distanțarea și nu au purtat mască. Jandarmeria București a anunțat că nu au fost acordate amenzi în timpul mitingului, dar că în cazul în care ulterior se va constata că au existat abateri de la lege, vor exista și sancțiuni.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat sâmbătă că mitingurile nu au autorizație.

ADVERTISING

”Regula e regulă, e un miting care ştiu că nu are aprobare, dar aici, deja, colegii de la ordine publică ştiu care sunt măsurile ce se iau, cum se manageriază situaţia respectivă. Oricum nu putem cere să aibă vaccin unora care vin nemulţumiţi, nici de vaccin, nici de nimic, aşa că e o situaţie care va fi gestionată la nivelul ordinii publice”, a afirmat Raed Arafat.

Potrivit hotărârii adoptate azi de guvern, organizarea de mitinguri și demonstrații poate fi realizată, în intervalul orar 5:00-24:00, cu un număr de maximum 100 de participanți, doar dacă sunt persoane vaccinate sau au trecut prin boală.

SpotMedia.ro v-a prezentat în format LIVE TEXT desfășurarea protestului:

22:21 - Protestatarii încep să plece.

21:40 - Jandarmii au montat garduri de protecție în fața Palatului Cotroceni.

21:14 - Circa 3.000 de protestatari au plecat spre Palatul Cotroceni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

20:50 - Comitetul de coordonare a vaccinării a reacţionat la protestele anti-vaccinare din Capitală, cu un mesaj dur: ”Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore”. Specialiştii atrag atenţia că sute de medici luptă pentru salvarea vieţilor unor pacienţi cu forme severe de COVID-19.

În aceste momente, cu aceeași credință, sute de medici luptă pentru salvarea vieților unor pacienți cu forme severe de...

Publicată de RO Vaccinare pe Sâmbătă, 2 octombrie 2021

20:15 - În faţa Guvernului manifestanţii continuă să scandeze împotriva Guvernului, împotriva vaccinării şi a certificatului verde. 

Jandarmii au transmis că numărul maxim admis de participanţi la astfel de manifestări este de 100, însă în piaţă sunt pste 10.000 de oameni, informează News.ro. 

20:07 - Jandarmeria București spune că situația este sub control și face apel la calm.

”Situația este sub control, facem un apel la calm. Vrem să ne asigurăm că lucrurile decurg în siguranță pentru participanții la protest”, a declarat Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București.

ADVERTISING

Întrebat dacă s-au acordat amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie, acesta a spus că ”Nu facem un scop în a acorda sancțiuni contravenționale. Pot să garantez că nu agreem încălcări ale legii. Dacă vor fi constatate încălcări ale legii ele vor fi sancționate ca atare”.

Precizăm însă că majoritatea celor prezenți la protest nu poartă mască și nu este respectată distanțarea.

20:01 - La protest au ajuns și suporteri din galerii, anunță Antena3.

19:31 - La Piața Victoriei jandarmii au făcut cordon în fața Guvernului.

protest-Piata-Victoriei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

19:23 - Sunt 7.500 de oameni în stradă, în București, anunță televiziunile de știri.

19:20 - Proteste au loc și în Constanța, Cluj și Rădăuți. În Rădăuți a izbucnit un conflict între manifestanți și jandarmi, iar oamenii legii au dat cu gaze lacrimogene, informează România Tv.

18:50 - ”Hoţii”, ”Libertate”, ”Demisia” scandează manifestanții.  

18:25 - Toți protestatarii din Piața Universității pleacă spre Piața Victoriei. George Simion susține că sunt zeci de mii de oameni în stradă: "Suntem zeci de mii de oameni în momentul ăsta. Domnul Iohannis trebuie să audă mesajul nostru. Trebuie să dea jos Guvernul ăsta ticalos".

18:20 - Numărul total al manifestanților a ajuns la aproximativ 6.000.

17:48 - Potrivit televiziunilor de știri, la protestul din Piața Universității sunt circa 2.000 de oameni, iar la cel din Piața Victoriei s-au strâns aproximativ 1.500 de persoane.

Publicată de Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial pe Sâmbătă, 2 octombrie 2021

17:40 - Preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că nu înţelege motivele celor care protestează în Capitală faţă de certificatul verde şi vaccinare, întrucât imunizarea este voluntară.

”Pot să înţeleg nemulţumirea, dar, atâta vreme cât vaccinarea este voluntară, nu văd motivele protestelor, mai ales că eu văd în alte state membre - unde rata de vaccinare este ridicată - chiar dacă a crescut numărul infecţiilor, numărul spitalizărilor şi al pacienţilor grav este mult redus faţă e ceea ce se întâmplă în România”, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, Dacian Cioloş.

17:31 - O parte dintre protestatrii AUR din Piața Universității au pornit în marș spre Victoriei și strigă „Demisia” și „Jos Arafat”.

17:01 - În Piața Victoriei sunt mame cu copii în braţe, fără a fi păstrată distanţa şi fără ca cineva să poarte mască de protecţie, transmite News.ro.

”Avem imunitate, fără paşpoarte”, ”Libertate”, ”Nu forţaţi, nu ne vaccinaţi” - strigă protestatarii care cer renunţarea la certificatul verde şi nu vor impunerea vacinării, susţinând că aceasta nu este o soluţie.

Publicată de Mihail S. Târnăveanul pe Sâmbătă, 2 octombrie 2021

16:56 - Protestatarii de la mitingul AUR au blocat Bulevardul Magheru.

Suntem foarte mulți și încă nu suntem toți!!

Publicată de George Simion pe Sâmbătă, 2 octombrie 2021

16:47 - Co-fondatorul AUR, George Simion, și-a promovat intens, de câteva zile, protestul, atât pe rețelele de socializare, dar și pe stradă împărțind fluturași prin care chema oamenii în stradă.

Chiar și azi, el a scris pe Facebook: ”Pe toate străzile sunt oameni care vin spre Universitate! Vom uni protestele în următoarea oră, la cel mai mare protest din ultimii ani. Fiți cu noi!”

Românii se adună la Universitate

Coloane întregi merg spre Piața Universității unde ne adunăm cu toți!

Publicată de George Simion pe Sâmbătă, 2 octombrie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇