Un nou Captain Tom Moore: Are 80 de ani și vrea să vâslească 160 de kilometri într-o barcă de tablă ca să strângă bani pentru un scop nobil

Un nou Captain Tom Moore: Are 80 de ani și vrea să vâslească 160 de kilometri într-o barcă de tablă ca să strângă bani pentru un scop nobil

Un maior în rezervă încearcă să vâslească 160 de kilometri la cei 80 de ani ai săi, într-o barcă pe care a construit-o singur din tablă ondulată pentru a strânge bani pentru un azil, urmând exemplul lui Captain Tom Moore, cel care deține deja un record în domeniu.

Michael Stanley, cunoscut ca Major Mick, spune că a construit vasul în timpul perioadei de ”lockdown”, inspirat de bărcile pe care le-a văzut la copiii din India, scrie Reuters.

https://www.facebook.com/124715648647/videos/655385978506754
ADVERTISING

”Era o idee care mi-a trecut prin cap chiar la începutul stării de urgență. M-am gândit să cumpăr două bucăți de tablă ondulată și speram să le fac să plutească precum o barcă”, a spus veteranul într-un interviu.

Stanley a început să-și conducă barca, pe care a numit-o ”Tintanic” (foto), încă de luna trecută, vâslind pe canalul Chichester din regiunea Sussex de Vest, din sudul Angliei.

”Merge foarte bine, mi-am dat seama că merge cu aproximativ 3 km/h. Plutește pe apă și, în principiu, nu prea intră apă”, spune acesta.

ADVERTISING

A strâns deja 12.000 de lire sterline

În fiecare săptămână vâslește aproximativ 5 kilometri și și-a propus să mai vâslească până își îndeplinește obiectivul, acela de a strânge bani pentru azilul Saint Wilfrid.

Stanley, care a servit timp de 35 de ani în regimentul de cavalerie Royal Scots Dragoon Guards din armata britanică, a strâns deja 12.000 de lire sterline, depășindu-și obiectivul inițial de 1.000 de lire sterline.

Prin provocarea pe care a lansat-o el caută să depășească, pe apă, recordul deținut de Căpitanul Tom Moore, care la 100 de ani a strâns 33 de milioane de lire sterline făcând 100 de ture în grădina sa. Moore a fost făcut cavaler în luna iulie de către regina Elisabeta pentru reușita sa.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇