Un nou atentat într-o moschee din Afganistan lasă în urmă peste 80 de morți și răniți (Video)

Un nou atentat într-o moschee din Afganistan lasă în urmă peste 80 de morți și răniți (Video)

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise, iar alte câteva zeci au fost rănite în urma unor explozii produse vineri la o moschee şiită din oraşul Kandahar, situat în sudul Afganistanului, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Atacul a vizat Moscheea şiită Fatemieh din oraşul Kandahar, în timpul rugăciunilor publice de vineri. „Suntem întristaţi să aflăm că a avut loc o explozie într-o moschee a fraţilor noştri şiiţi din oraşul Kandahar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kabul, Qari Sayed Khosti. Conform martorilor, cel puţin trei explozii au avut loc în moschee.

ADVERTISING

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, bilanţul preliminar al atacului este de 32 de morţi şi 53 de răniţi. La locul atentatului au fost trimise 15 ambulanţe şi numeroase echipaje de poliţie.

لحظه انفجار در داخل مسجد قندهار / Explosion moment in Kandahar Mosque

Atacul nu a fost revendicat, dar intervine la exact o săptămână după atentatul care a vizat o moschee şiită din Kunduz, în nord-estul Afganistanului, revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic. Totodată, cu mai puțin de o săptămână înainte, un alt atac a vizat o moschee din Kabul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Situaţia de securitate s-a deteriorat în ultimele luni în Afganistan, iar talibanii au preluat cu forţa puterea în august, în contextul retragerii trupelor occidentale. Pe fondul presiunilor internaţionale, regimul taliban de la Kabul susţine că depune eforturi pentru contracararea reţelelor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

Afghanistan: Deadly blast hits packed Kandahar mosque, killing at least 32 | DW News

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇