Atac sinucigaș într-o moschee din Afganistan: Peste 100 de morți și răniți

Atac sinucigaș într-o moschee din Afganistan: Peste 100 de morți și răniți

Zeci de persoane au fost ucise și peste 140 au fost rănite într-un atac sinucigaș cu bombă care a avut loc într-o moschee din provincia afgană Kunduz (nord-est), a anunțat agenția de știri de stat Bakhtar, conform Reuters.

Imagini video au arătat cadavre înconjurate de dărâmături în interiorul moscheii care este folosită de persoane din comunitatea șiită.

Inițial s-a vorbit despre 46 de morți, dar se pare că bilanțul victimelor este mult mai mare.

Niciun grup nu a revendicat imediat responsabilitatea. Explozia survine după mai multe atacuri, inclusiv unul la o moschee din Kabul, în ultimele săptămâni, dintre care unele au fost revendicate de militanții musulmani sunniți ai Statului Islamic.

At least 100 dead after bomb attack in Shiite mosque in Afghanistan's Kunduz

Blast at the mosque in Afghanistan's Kunduz city was a suicide attack, a #Taliban official has claimed.

Publicată de The New Indian Express pe Vineri, 8 octombrie 2021

Atacurile au subliniat provocările în materie de securitate pentru talibani, care au preluat controlul țării în august și care de atunci au desfășurat operațiuni împotriva celulelor Statului Islamic din Kabul.

ADVERTISING

"În această după-amiază, o explozie a avut loc într-o moschee a compatrioților noștri șiiți... în urma căreia mai mulți compatrioți ai noștri au fost martirizați și răniți", a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Află mai multe despre situația din Afganistan:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇