Un jandarm de la centrala nucleară Cernavodă ar fi încercat să se sinucidă UPDATE

Un jandarm de la Centrala Nucleară Cernavodă ar fi încercat să se sinucidă.

Este vorba despre un jandarm din cadrul Unității Speciale care asigură paza centralei.

El s-ar fi împușcat în cap miercuri dimineață, la scurt timp după ce a început serviciul, conform Focus Press.

UPDATE Unitatea Specială 72 Protecţie Instituţională “Anghel Saligny” din Cernavodă a transmis, marţi, detalii despre jandarmul care s-a împuşcat.

Subofiţerul, cu o vechime în serviciu de peste 21 de ani, are la activ trei misiuni internaţionale, iar la ultima evaluare psihologică, din luna septembrie a anului 2020, a fost declarat apt. 

ADVERTISING

Ancheta în acest caz a fost preluată de către Parchetul Militar.

”Marţi 09 martie, la ora 7:47, un subofiţer al Unităţii Speciale 72 Jandarmi Protecţie Instituţională Cernavodă aflat în serviciu a folosit pistolul din dotare provocându-şi o rană la nivelul capului.

Imediat, colegii au anunţat producerea evenimentului. Militarul, în vârstă de 43 de ani, se afla în serviciu la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă şi a fost transportat de urgenţă la o unitate medicală, în stare gravă, cu un elicopter SMURD.

ADVERTISING

În momentul de faţă nu se cunosc cauzele care l-au determinat pe colegul nostru să recurgă la un asemenea gest”, a transmis, marţi,  Unitatea Specială 72 Protecţie Instituţională “Anghel Saligny” din Cernavodă, conform News.ro.

Bărbatul e în comă

ISU Dobrogea a anunțat că bărbatul se află în comă. El a fost intubat de medicul de la elicopterul SMURD şi dus la spital.

Nicolae Dan, purtătorul de cuvânt al Unității Speciale de Jandarmi, a precizat că, la un moment dat, acesta s-a izolat într-o cameră unde ar fi încercat să se sinucidă.

ADVERTISING

”Avem un incident la nivelul Unității Speciale. Este vorba de o posibilă tentativă de suicid. Colegul nostru era de serviciu, nu a prezentat niciun fel de indiciu că ar fi urmat o asemenea tragedie. I s-a acordat primul ajutor, a fost ridicat de serviciul de ambulanță și a plecat către o unitate medicală.

Colegul făcea parte dintr-o echipă de intervenție, iar la un moment dat s-a izolat într-o cameră. Acolo s-a întâmplat”, a declarat acesta, conform DC News.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇