Ucraina acuză Rusia că îi răpește copiii, pentru a distruge viitorul națiunii

Ucraina acuză Rusia că îi răpește copiii, pentru a distruge viitorul națiunii

Ministerul de Externe din Ucraina a făcut un apel la ONU să faciliteze întoarcerea copiilor ucraineni care au fost „deportați ilegal” în Rusia.

Într-o declarație, ministerul susține că Rusia s-a angajat în „strămutarea ilegală și forțată” a copiilor ucraineni, „printre ei orfani, copii lipsiți de îngrijirea părintească, precum și copii ai căror părinți au murit ca urmare a agresiunii militare a Rusiei” pe teritoriul Ucrainei, scrie The Guardian.

„Cu încălcarea dreptului internațional umanitar și a standardelor de bază ale umanității, Rusia este angajată în răpirea de copii organizată de stat și distrugerea viitorului națiunii ucrainene. Astfel de acțiuni ale ocupanților ruși pot fi calificate drept răpiri și necesită o reacție decisivă din partea comunității internaționale, în primul rând din partea organizațiilor internaționale relevante”, se arată în declarația Ministerului de Externe din Ucraina.

ADVERTISING

De la începutul războiului, Ucraina a acuzat în repetate rânduri forțele ruse că au deportat cu forța mii de copii din regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇