Rusia va trimite arme nucleare în Marea Baltică, dacă Suedia și Finlanda intră în NATO

Rusia va trimite arme nucleare în Marea Baltică, dacă Suedia și Finlanda intră în NATO

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fost președinte și premier al țării și un aliat de bază al lui Vladimir Putin, spune că țara sa va trimite arme nucleare în Golful Finic, din Marea Baltică, în cazul în care Suedia și Finlanda intră în NATO.

„Asta înseamnă că Rusia va avea mai mulți adversari înregistrați oficial”, a spus Medvedev, pe contul său de Telegram.

Dacă la vară se vor extinde granițele terestre ale Rusiei cu NATO, așa cum se prefigurează, spune Medvedev, citat de agenția TASS, Rusia va trebuie să ia măsuri suplimentare pentru a-și proteja frontierele.

ADVERTISING

„În acest caz, nu se va mai putea vorbi despre vreun statut non-nuclear al Mării Baltice - echilibrul trebuie restabilit. Până acum, Rusia nu a luat astfel de măsuri și nu avea de gând să le ia”, spune fostul președinte al Rusiei.

Pe lângă trimiterea de nave, avioane și sisteme de rachete în regiune, Medvedev amenință și cu mutarea unor arme atomice în Marea Baltică.

„Pentru noi, în ansamblu, nu este atât de importat câte țări sunt în NATO - 30 sau 32. Două în plus sau în minus, având în vedere importanța și populația lor, nu fac mare diferență”, a mai spus Medvedev.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇