Rușii au cheltuit în martie 12 miliarde de ruble cu propaganda de război

Rușii au cheltuit în martie 12 miliarde de ruble cu propaganda de război

Guvernul de la Moscova a alocat în primele trei luni ale anului 17,4 miliarde de ruble pentru mass-media, de peste trei ori mai mult față de anul trecut, iar cei mai mulți bani au fost cheltuiți în luna martie, după invadarea Ucrainei: 11,9 miliarde de ruble, adică aproape 135 de milioane de euro.

Aceasta în timp ce finanțarea pentru armată a crescut doar cu 11% (până la 824 de miliarde de ruble), cheltuielile pentru securitatea națională și aplicarea legii au crescut cu 5,6% (până la 501,6 miliarde de ruble), iar cheltuielile pentru sprijinul social pentru cetățeni – cu 6,5% (1,719 trilioane de ruble – aproape 19 miliarde de euro ajutoare sociale), arată publicația independentă în limba rusă Medusa, care citează The Moscow Times și Ministerul Finanțelor din Rusia.

ADVERTISING

Conform legii bugetului, în 2022 trebuiau alocate 114,8 miliarde de ruble pentru finanțarea presei. Din această sumă, 28,7 miliarde de ruble ajung la ANO TV Novosti (Russia Today), 25,2 miliarde de ruble merg la Compania de Radio și Televiziune de Stat, 9,3 miliarde de ruble pentru MIA Rossiya Segodnya și 6 miliarde de ruble pentru Channel One.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇