The Washington Post: Peste 130 de agenţi ai Secret Service sunt în carantină

Peste 130 de agenţi ai Serviciului american de protecţie Secret Service sunt în autoizolare după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 sau au avut contact cu persoane infectate, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post.

Conform surselor citate, răspândirea coronavirusului, care afectează circa 10% din echipa Secret Service, are legătură parţial cu o serie de evenimente electorale organizate de preşedintele Donald Trump în săptămânile de campanie premergătoare scrutinului din 3 noiembrie.

ADVERTISING

Situaţia are un impact semnificativ asupra unităţii Secret Service detaşată la Casa Albă.

Donald Trump a avut coronavirus în octombrie. În prezent, mai mulţi oficiali de la Casa Albă sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Printre aceştia se numără şeful Cancelariei prezidenţiale, Mark Meadows, şi doi consilieri, Corey Lewandowski şi David Bossie.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Judd Deere, a declarat că fiecare caz de infectare este tratat cu seriozitate.

Secret Service a refuzat să confirme numărul agenţilor aflaţi în carantină, subliniind însă că "sunt menţinute proceduri stricte de identificare a contactelor şi de testare".

ADVERTISING

Coronavirusul lovește Secret Service. Vicele lui Trump și-a amânat o vizită în Arizona

Texas, primul stat din SUA care depășește un milon de cazuri de COVID

Tratamentul experimental care i-a fost injectat și lui Donald Trump pentru COVID-19 a fost suspendat în SUA fără explicații


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇