Coronavirusul lovește Secret Service. Vicele lui Trump și-a amânat o vizită în Arizona

Coronavirusul lovește Secret Service. Vicele lui Trump și-a amânat o vizită în Arizona

Vizita vicepreședintelui SUA Mike Pence în Arizona a fost amânată cu o zi, după ce mai mulți agenți Secret Service care s-au ocupat de organizarea călătoriei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Pence a ajuns în Phoenix, capitala statului Arizona, miercuri, deși vizita era programată pentru marți, după ce agenții au fost înlocuiți, au anuntat doi oficiali ai administrației sub protecția anonimatului, pentru Washington Post.

Luni seara, Serviciul Secret i-a cerut grupului de lucru al lui Pence să amâne cu o zi călătoria, pentru că cel puțin un agent era confirmat cu COVID-19, iar alți agenți și ofițeri federali care se pregăteau pentru vizita în Arizona indicau semne de infectare.

ADVERTISING

Oficialii au subliniat că Serviciul Secret a avut nevoie de timp pentru a aduce alți agenți pentru a-i înlocui pe cei confirmați cu noul coronavirus, precum și pe cei suspecți.

Potrivit acestora, până la 10 agenți și alți ofițeri care au pregătit vizita lui Pence în Arizona s-au îmbolnăvit.

Arizona a înregistrat un vârf al pandemiei în ultimele săptămâni. Pence ar fi trebuit să meargă și în orașele Tucson și Yuma din Arizona, însă grupul de lucru al vicepreședintelui american a fost îngrijorat de numărul mare de cazuri de COVID-19.

ADVERTISING

S-a decis astfel să viziteze doar Phoenix, iar întâlnirea să fie restrânsă, cu oficiali din domeniul asistenței medicale.

Și agenții care s-au ocupat de un miting al lui Trump au avut COVID-19

Este a doua oară în ultimele săptămâni când agenții Serviciului Secret au contractat virusul.

În 20 iunie, cel puțin trei membri ai personalului care pregătea mitingul lui Donald Trump din Tulsa, Oklahoma, au fost confirmați cu COVID-19.

Doi agenți au primit rezultat pozitiv cu câteva ore înainte de începerea evenimentului, iar zeci de agenți care se aflau la fața locului au fost rugați să se auto-carantineze când ajung acasă.

ADVERTISING

Trump a fost criticat dur pentru organizarea mitingului într-o zonă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri.

Citește și:

Pandemia COVID-19 e tot mai gravă în SUA şi India, iar Europa e ameninţată de un nou val

Trump se duce în New Jersey, dar nu va respecta carantina obligatorie. Casa Albă: Nu e civil

SUA: Record de cazuri noi de coronavirus. Cel mai rău e în Texas și Florida. Vine și Ziua Independenței


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇