SUA: Record de cazuri noi de coronavirus. Cel mai rău e în Texas și Florida. Vine și Ziua Independenței

SUA: Record de cazuri noi de coronavirus. Cel mai rău e în Texas și Florida. Vine și Ziua Independenței

Cel puţin 53.069 de noi contaminări cu coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, un nou record de la începutul pandemiei, în ajunul weekendului prelungit al Zilei Naţionale a SUA.

Aceste noi date ridică la peste 2,7 milioane numărul total de cazuri detectate în ţară, notează AFP.

Nivelul cazurilor noi detectate în Statele Unite este mai ridicat ca oricând de la apariţia Sars-Cov-2, iar spitalizările cresc în mai multe focare ca Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona).

În ultimele 24 de ore, 649 de persoane au decedat din cauza COVID-19 pe teritoriul american, 128.677 de la declanşarea crizei sanitare mondiale.

ADVERTISING

Texas și Florida, cele mai mari probleme

În Texas, circa 8.000 de noi cazuri au fost înregistrate de miercuri, obligându-l pe guvernatorul republican Greg Abbott, un aliat al preşedintelui Donald Trump, se decreteze purtarea obligatorie a măştii în locurile publice din acest mare stat din sudul SUA, joi, cu o zi înainte de festivităţile de la 4 Iulie.

Florida a raportat joi un număr record de peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus, cea mai mare creştere zilnică înregistrată în acest stat de la izbucnirea pandemiei, transmite Reuters, citată de News.ro.

Epidemiile din Texas, California, Florida şi Arizona au contribuit la atingerea unor noi recorduri în Statele Unite, iar creşterea numărului de cazuri a atins niveluri care nu  mai fuseseră consemnate din luna aprilie.

ADVERTISING

În iunie, numărul infecţiilor de coronavirus din Florida a urcat cu 168%, respectiv cu peste 95.000 de cazuri. Ponderea testelor pozitive în totalul celor efectuate a crescut la 15%, faţă de 4% la sfârşitul lunii mai.

Florida, care are 21 de milioane de locuitori, a raportat mai multe cazuri noi zilnice decât a înregistrat orice stat european în perioada de vârf a epidemiei.

Pentru a limita răspândirea bolii, Florida a închis barurile şi unele plaje, dar guvernatorul s-a opus obligativităţii de a purta mască în public sau revenirii la carantină strictă la nivelul statului.

La New York situația e mult mai bună

Un singur stat american a mai raportat peste 10.000 de cazuri noi într-o singură zi. Statul New York a înregistrat 12.847 de noi infecţii pe 10 aprilie, la trei săptămâni de la impunerea măsurilor stricte de distanţare socială care au dus la închiderea majorităţii activităţilor economice.

ADVERTISING

În timp ce statul a relaxat multe măsuri, impune încă purtarea măştilor în spaţiile publice şi obligă pe oricine soseşte din alte 16 state americane cu număr mare de cazuri să intre în carantină la domiciliu timp de două săptămâni.

După ce statul New York a fost epicentrul epidemiei din Statele Unite, numărul cazurilor din acest stat a crescut cu circa 6% în luna iunie, acesta fiind cel mai scăzut ritm din întreaga ţară.

Ziua Naţională a SUA este tradiţional marcată de reuniuni familiale sau mari adunări publice pentru a asista la focurile de artificii. Autorităţile se tem de o răspândire a virusului pe care admit că nu o controlează total.

Pentru a sărbători independenţa Statelor Unite, preşedintele Donald Trump intenţionează să asiste împreună cu soţia sa, Melania, la focurile de artificii de la Muntele Rushmore (Dakota de Sud), monument naţional cu sculpturi uriaşe în granit ale unor preşedinţi americani.

Citește și:

California închide barurile, restaurantele și cinematografele, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19

Aproape jumătate din populaţia adultă din SUA nu are un loc de muncă, din cauza pandemiei de COVID-19

Fauci: Americanii nu se pot baza că vor avea un vaccin eficace pentru Covid-19. Se poate ajunge la 100.000 de cazuri pe zi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇