Aproape jumătate din populaţia adultă din SUA nu are un loc de muncă, din cauza pandemiei de COVID-19

Aproape jumătate din populaţia adultă din SUA nu are un loc de muncă, din cauza pandemiei de COVID-19

Aproape jumătate din populaţia Statelor Unite încă nu are un loc de muncă, ceea ce arată cât de departe este piaţa americană a muncii de redresarea după pandemia de coronavirus.

Rata de ocupare a forţei de muncă, ce reprezintă numărul de persoane angajate ca procentaj din populaţia adultă, a scăzut în luna mai la 52,8%, ceea ce înseamnă că 47,2% dimtre americani nu au serviciu, potrivit Bureau of Labor Statistics (Biroul de Statistică a Muncii).

În timp ce oprirea activităţilor din cauza noului coronavirus a devastat piaţa muncii, ponderea populaţiei ocupate a scăzut semnificativ de la un maxim recent de 61,2% atins în luna ianuarie, care este departe de un vârf de 64,7% atins în anul 2000.

ADVERTISING

Acest raport arată o imagine mai largă a angajărilor, pentru că ia în considerare adulţii care nu fac parte din forţa de muncă şi pe cei care au fost descurajaţi de perspectivele de a găsi un post, în timp ce rata şomajului include doar persoanele care caută în mod activ să se angajeze.

Între timp, estimările arată că rata şomajului va scădea în iunie la 12,4%, de la 13,3% în luna mai, potrivit Dow Jones.

Citește si:

Pandemia COVID-19 e tot mai gravă în SUA şi India, iar Europa e ameninţată de un nou val

ADVERTISING

Număr record de noi îmbolnăviri de COVID-19 în SUA


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇