Senatorul Eugen Pîrvulescu, liderul PNL Teleorman, a fost pus sub control judiciar de DNA

Senatorul Eugen Pîrvulescu, liderul PNL Teleorman, a fost pus sub control judiciar de DNA

Senatorul Eugen Pîrvulescu, liderul PNL Teleorman, este urmărit penal și a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile.

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 iulie 2021, se arată într-un comunicat al DNA remis joi.

Senatorul liberal este acuzat că și-a folosit influența în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Acuzațiile

Conform anchetatorilor, chiar luna trecută, liderul liberal a încercat să obțină subiectele de la niște concursuri organizate în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman.

ADVERTISING

„În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II”, arată comunicatul.

ADVERTISING

În plus, Pîrvulescu le-a cerut acestora să favorizeze anumiți candidați indicați de el:

„De asemenea, inculpatul le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate)”.

Cât se află sub control judiciar, Pîrvulescu nu se poate deplasa la sediul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman și nu poate comunica  cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

ADVERTISING

În caz contrar, el poate fi arestat preventiv sau la domiciliu.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇