Scrisoarea unui copil din Ucraina pentru mama ucisă de ruși: „Mulțumesc pentru cei mai buni ani din viața mea”

Scrisoarea unui copil din Ucraina pentru mama ucisă de ruși: „Mulțumesc pentru cei mai buni ani din viața mea”

În timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU de luni, ambasadorul ucrainean la ONU, Serghei Kisliţia, a citit cu voce tare o scrisoare a unui copil ucrainean scrisă mamei sale decedate.

Ambasadorul a spus consiliului că scrisoarea a fost făcută publică în Ucraina „cu câteva zile în urmă” și a fost scrisă de un băiat de nouă ani, după ce mama lui a fost ucisă de soldații ruși, arată CNN.

Ambasadorul, care a vorbit cu Consiliul de Securitate în limba engleză, a citit următoarele rânduri:

ADVERTISING

Mamă, această scrisoare este cadoul meu pentru tine de Ziua Femeii, de 8 Martie. Mulțumesc pentru cei mai buni nouă ani din viața mea. Mulțumesc mult pentru copilărie. Ești cea mai bună mamă din lume. Nu te voi uita. Îți doresc mult noroc în ceruri. Îți doresc să ajungi în Rai. Voi încerca să fiu cuminte, pentru a ajunge și eu în Rai.

Mama băiatului a fost ucisă de soldații ruși, când încercau să plece cu mașina din orașul în care locuiau. Băiatul a rămas în vehicul până când localnicii au reușit să-l salveze, a spus ambasadorul ucrainean.

ADVERTISING

„Asemenea scrisori nu ar trebui să fie scrise. Dacă sunt scrise, înseamnă că ceva a mers groaznic de rău, inclusiv aici, la Națiunile Unite”, a spus Serghei Kisliţia.

„Ar însemna că mecanismul ONU de menținere a păcii și securității internaționale nu funcționează corect și ar trebui remediat. Dar poate fi reparat în timp ce Rusiei i se permite să folosească drepturi depline de membru permanent? Dacă nu reușim să oprim Kremlinul, tot mai mulți copii vor deveni orfani. Tot mai multe mame își vor pierde copiii”, a mai spus ambasadorul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇