Putin spune că are obiective „nobile” în Ucraina și recunoaște că era „doar o chestiune de timp” până să intre în conflict (Video)

Putin spune că are obiective „nobile” în Ucraina și recunoaște că era „doar o chestiune de timp” până să intre în conflict (Video)

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că „operațiunea militară a Rusiei în Ucraina își va atinge obiectivele sale nobile”, chiar în ziua în care Kievul și partenerii occidentali investighează folosirea de arme chimice la Mariupol, unde se estimează că zeci de mii de civili au fost uciși.

Vladimir Putin spune că n-a avut de ales când a trebuit să lanseze o „operațiune militară pentru a proteja Rusia” și că „o ciocnire cu forțele anti-ruse ale Ucrainei era inevitabilă, fiind doar o chestiune de timp”, arată The Guardian.

ADVERTISING

„Scopurile (operațiunii/invaziei - n.red.) sunt absolut clare și nobile. Pe de o parte, ajutăm și salvăm oameni, iar pe de altă parte, pur și simplu luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei. Este clar că nu am avut de ales. A fost decizia corectă”, a declarat Putin.

El a mai adăugat că țara sa nu intenționează să se izoleze de restul lumii și că forțele ruse care desfășoară campania militară a Moscovei în Ucraina au acționat „curajos și eficient”.

Putin a precizat că „Rusia n-a mai putut tolera genocidul comis asupra poporului vorbitor de limbă rusă din regiunea Donbas”.

Declarațiile au fost făcute pe cosmodromul Vostocni, din estul îndepărtat al Rusiei, unde Putin se va întâlni cu liderul belarus Aleksandr Lukașenko.

ADVERTISING

Nu există nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor sale de „genocid” în Donbas, însă întreaga lume vorbește despte genocidul comis de armata rusă în Ucraina, iar Curtea de la Haga anchetează crimele de război comise de soldații ruși.

„Fiecare asasinat a fost comis de un soldat rus, comandantul său și Vladimir Putin, ale căror crime nu vor fi uitate”, transmite Ambasada SUA la Kiev, ca reacție la cel mai recent bilanț oficial al victimelor în rândul copiilor: 525 de victime, morți sau răniți.

Război în Ucraina, Ziua 48 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇