Rusia acuză Ucraina de genocid: Susține că sunt gropi comune în Donbass cu ”cadavrele a sute de civili vorbitori de limbă rusă”

Rusia acuză Ucraina de genocid: Susține că sunt gropi comune în Donbass cu ”cadavrele a sute de civili vorbitori de limbă rusă”

Jurnaliștii acreditați pe lângă ambasada Rusiei la Washington au primit duminică noapte, cu puțin înainte de ora 23:00, un email în care misiunea diplomatică susține că are dovezi că armata ucraineană e vinovată de genocid în Donbass.

Informația a fost dezvăluită de Julian Borger, corespondentul The Guardian în Washington, care nu precizează însă dacă a deschis documentele atașate.

Rusia e acuzată că a mai ascuns în astfel de emailuri viruși cu ajutorul cărora a accesat apoi date, inclusiv în cadrul alegerilor prezidențiale din SUA.

Rusia a acuzat de mai mult timp Kievul că ar fi masacrat civilii din regiunea separatistă Luhansk.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, după ce Vladimir Putin a acuzat Ucraina de genocid, în conferința comună cu cancelarul german Olaf Scholz, Moscova a început să transmită, pe mai multe canale, informații despre gropi comune în regiune.

Comitetul de anchete de la Moscova a susținut, la o zi după declarațiile lui Putin, că civilii din Donbass au transmis că au găsit ”gropi comune cu cadavrele a sute de civili vorbitori de limbă rusă”, potrivit The Jerusalem Post.

Instituția din Rusia a fost contrazisă de autoritățile din SUA. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că aceste acuzații de genocid sunt pretexte pe care Rusia le fabrică pentru a justifica invazia Ucrainei.

ADVERTISING

Și în 2014 Rusia a intrat în Crimeea sub pretextul că apără cetățenii vorbitori de limbă rusă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇