Noi explozii în Donbass, presa rusă scrie că un obuz a lovit Rostov. Germania își pune trupele NATO în alertă maximă, să poată fi desfășurate rapid

Noi explozii în Donbass, presa rusă scrie că un obuz a lovit Rostov. Germania își pune trupele NATO în alertă maximă, să poată fi desfășurate rapid

Noi explozii au zguduit sâmbătă dimineață regiunea separatistă Donbass din estul Ucrainei.

Nu este clară originea lor, însă agenția de presă de stat a Rusiei susține că un obuz ucrainean a căzut pe teritoriul rus, în districtul Tarasovski din regiunea Rostov, aproape de satul Mitiakinskaia, potirivt The Guardian.

Nu au fost raportate victime, dar Ria Novosti a publicat și o imagine care pretinde că este craterul de aproximativ un kilometru format la impact.

obuz-cazut-in-rostiv
Foto: captură site Ria Novosti

Între timp, separatiștii pro-ruși au ordonat mobilizarea generală la arme, iar un soldat ucrainean a fost ucis în această dimineață în atacurile rebelilor.

ADVERTISING

Armata ucraineană acuză rebelii că vizează civili în atacurile lor, în acest sens a publicat o fotografie în care se văd nori de fum alb deasupra satului Novoluganskoe, din regiunea Donetsk, bombardat de rebeli.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski se îndreaptă spre Germania, pentru a participa la Conferința de Securitate de la Munchen.

Într-un discurs în cadrul Conferinței, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Rusia că nu face decât să aducă NATO mai aproape de granițele sale, prin agresiunile la care recurge încercând să țină Alianța la distanță.

ADVERTISING

Tot sâmbătă, ministerul german al Apărării a anunțat spune că își pune trupele din cadrul forței NATO de reacție rapidă în stare de alertă ridicată, pentru a putea fi desfășurate rapid, în cazul în care Rusia atacă, potrivit Radio Europa Liberă Moldova.

Președintele american Joe Biden a declarat vineri seară, după o întâlnire cu liderii NATO, că este convins că Putin a luat decizia de a invada Ucraina și că forțele ruse vor ataca în următoarele zile sau cel mult o săptămână.

Pentagonul susține că peste 40% din armata rusă de la granițe e poziționată în acest moment în formații de atac.

ADVERTISING

Președintele francez, Emmanuel Macron, va avea duminică o nouă convorbire cu Vladimir Putin, în încercarea de a readuce evenimentele pe făgașul diplomației.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇