Cancelarul Austriei, după întâlnirea cu Putin: Discuția a fost deschisă și dură. Acest război trebuie oprit

Cancelarul Austriei, după întâlnirea cu Putin: Discuția a fost deschisă și dură. Acest război trebuie oprit

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a anunţat, luni după-amiază, că a avut o discuţie „foarte directă” şi „dură”, la Moscova, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cerându-i oprirea războiului din Ucraina.

„Discuţia a fost foarte directă, deschisă şi dură, nu a fost o vizită de prietenie. Am evocat crimele de război din Bucea şi din alte locuri şi am subliniat că toţi cei responsabili trebuie traşi la răspundere.

Am transmis că vor fi aplicate sancţiuni suplimentare Rusiei atât timp cât în Ucraina mor oameni", a declarat Karl Nehammer, citat de publicaţia Die Presse.

ADVERTISING

"Am transmis mesajul important că acest război trebuie să fie oprit", a precizat cancelarul Austriei, primul lider occidental care efectuează o vizită la Moscova de la începerea conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina.

Cancelarul austriac a mai declarat că a văzut cu ochii lui în Ucraina ”suferința uriașă” cauzată de agresiunea rusă, așa că vizita la Moscova a fost ”o datorie de a nu menaja niciun efort” în vederea încetării ostilităților.

”I-am spus clar preşedintelui rus că există o nevoie urgentă de culoare umanitare pentru a aduce apă de băut şi mâncare în oraşele asediate şi a scoate din ele femeile, copiii şi răniţii”, a mai declarat el, exprimându-și opinia că negocierile cu Rusia sunt singura alternativă de oprire a războiului și că ”UE este mai unită ca niciodată pe acest subiect”, relatează și News.ro.

ADVERTISING

"Acum, îi voi informa pe partenerii noştri europeni despre discuţiile cu preşedintele Rusiei şi ne vom consulta asupra viitoarelor măsuri", a subliniat Karl Nehammer.

Război în Ucraina, Ziua 47 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Cancelarul Austriei este primul lider european care se întâlnește cu Putin, de la începutul războiului.

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în care s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelesnki.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇