Reușită remarcabilă a apărării antiaeriene din Ucraina: În ultimele 24 de ore, a reușit să doboare două aeronave de transport Il-76

Serviciile de informații americane au confirmat anunțurile făcute de Marele Stat Major de la Kiev, conform cărora două aparate de zbor rusești care transportau parașutiști au fost lovite de rachetele ucrainene.
Reușită remarcabilă a apărării antiaeriene din Ucraina: În ultimele 24 de ore, a reușit să doboare două aeronave de transport Il-76

În dimineața zilei de 26 februarie au început luptele de stradă în Kiev. Deși autoritățile locale nu erau sigure că orașul va rezista peste noapte, forțele ucrainene au reușit să facă față în ciuda bombardamentelor, atacurilor cu rachete și a desfășurării masive de trupe rusești.

Experți militari au anunțat că Moscova nu deține încă supremația spațiului aerian al Ucrainei.

“Sistemele antiaeriene ale Ucrainei se dovedesc a fi destul de rezistente, în ciuda campaniei necruțătoare de a le elimina. Acesta e unul dintre cele mai remarcabile momente ale acestui război. Nu am văzut încă dominația incontestabilă a Rusiei asupra spațiului aerian”, a scris jurnalistul Oliver Carroll.

ADVERTISING

Sâmbătă dimineața, autoritățile militare ucrainene au anunțat că au doborât un al doilea avion rusesc de transport Il-76, care aducea trupe spre Kiev, primul avion fiind distrus pe parcursul zilei de vineri. Oficialii din Moscova nu au confirmat informațiile.

“Un al doilea avion de transport militar rus Ilyushin Il-76 a fost doborât în apropiere de Bila Tserkva, la 85 de kilometri sud de Kiev, potrivit a doi oficiali americani care cunosc direct condițiile de la sol din Ucraina”, anunță Associated Press.

ADVERTISING

Conform unui anunț făcut de Marele Stat Major din Ucraina, primul avion de transport IL-76 a fost lovit de rachete deasupra localității Vasilkiv, la 40 de kilometri sud de Kiev, precizează agenția americană de presă. Acesta s-a prăbușit.

“Il-76 este o aeronavă de transport militar cu rază medie, cunoscută și sub numele de cod NATO <Candid>”, se arată în descrierea avionului făcută de Air Force Technology.

“Misiunile aeronavei sunt: lansare de parașutiști, transport al trupelor și materialului de luptă cu echipaje și armament, inclusiv tancuri de dimensiuni medii, mărfuri pentru forțele militare și transport pentru operațiuni de salvare în caz de dezastru”, se arată în descriere.

ADVERTISING

“Aeronava  cu rază medie de acțiune Il-76 este produsă de Compania de Aviație Iliușin din Moscova, împreună cu compania de aviație Tashkent din Uzbekistan. Peste 500 de aeronave au fost realizate de la intrarea în serviciu a aparatului de zbor, în 1974”, se precizează în prezentarea Air Force Technology.

În data de 24 februarie, o sursă din guvernul ucrainean a declarat că 18 aeronave Il-76 au decolat din Pskov, Rusia, cu destinația Kiev, Ucraina. Acestea transportau parașutiști și echipament militar necesar pentru asalt.

LIVE - Ziua a treia de război - citește ce se întâmplă chiar acum

A doua zi de război în Ucraina: Kievul a rezistat, Putin a fost trecut pe lista neagră, se discută despre negocieri, un copil s-a născut la metrou (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇