Mircea Lucescu a ajuns în România, iar impresarul său face dezvăluiri din iadul din Ucraina: ”Țara a căzut pradă unui paranoia ca Putin”

Mircea Lucescu a ajuns în România, iar impresarul său face dezvăluiri din iadul din Ucraina: ”Țara a căzut pradă unui paranoia ca Putin”

Reputatul antrenor român Mircea Lucescu a reușit să se repatrieze din Ucraina, țară deja invadată de peste trei zile de Rusia, țară în care românul este sau cel puțin era antrenor la campioana Dinamo Kiev.

Deși toate drumurile și rutele din Ucraina sunt în mare pericol, având în vedere invazia avansată a rușilor, Lucescu a reușit să ajungă în România, tehnicianul ajungând în primă fază la Iași, dar pe un drum care a ocolit Transnistria, din cauza tensiunilor din Republica Moldova.

Lucescu a făcut acest drum împreună cu impresarul său Arcadie Zaporojanu, care a povestit la o televiziune din România toate pățaniile acestei aventuri: „Sunt în țară, în Republica Moldova. Am fost până la Iași cu Mircea Lucescu. Nu am avut peripeții pe drum. Eram la volan, nea Mircea ne citea date statistice despre Ucraina și ne citea toate performanțele Ucrainei din diverse domenii.

ADVERTISING

LIVE Război în Ucraina: Lupte pe străzile din Kiev, rușii atacă și dinspre mare. Un nou mesaj de la Zelenski

E păcat că țara a căzut pradă unui paranoia ca Putin și a politicii. Rușii au pătruns mișelește în Ucraina și poate că în afară de ambiții stau și alte bogății din Ucraina. Eu știu drumurile Ucrainei ca pe cele din România. Ne-am dat seama că ar fi un pericol să mergem spre Odessa, dar e foarte tensionată situația. Ca să merg pe drumul cel mai scurt de la Kiev la Chișinău, traversam Transnistria. Era clar că în asemenea condiții nu puteam traversa Transnistria”, puncta impresarul lui Il Luce pentru TelekomSport.

Lucescu a trăit la televizor într-o Ucraină invadată marele succes al fiului său Răzvan, care a reușit calificarea în optimile de finală ale Conference League, după o dublă decisă la penaltiuri cu danezii de la Midtjylland.

ADVERTISING

”Mircea era afectat, nu mai era de stat, ce să stai, până să se termine ostilitățile? Primii au fugit șobolanii, noi am dat un exemplu la început. Acum, căpitanul a părăsit vasul și așa se întâmplă, primii care părăsesc vasul sunt șobolanii”, a mai spus impresarul, la aceeași televiziune citată mai sus.

Fostul campion cu Dinamo și Rapid a activat ani buni de zile în Ucraina, mai întâi la Sahtior Donețk, iar acum la Dinamo Kiev, de doi ani.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!