Restricții în Europa, din cauza caniculei. Acropolele s-au închis, se interzic servicii de livrare. Ungaria a oprit trei reactoare nucleare

Restricții în Europa, din cauza caniculei. Acropolele s-au închis, se interzic servicii de livrare. Ungaria a oprit trei reactoare nucleare

Tot mai multe restricții apar în zonele din Europa afectate de canicula extremă. În majoritatea regiunilor din centrul și sudul Greciei și în Cipru, temperaturile au depășit vineri 40 de grade, iar autoritățile au luat mai multe decizii pentru protejarea populației și a turiștilor. Iar în Ungaria, au fost oprite 3 din cele 4 reactoare nucleare ale centralei Paks, din cauza creșterii temperaturilor Dunării.

Restricții în Grecia și Cipru

Temperaturi extreme în Europa. Peste 40 de grade Celsius, vineri, în majoritatea regiunilor din centrul și sudul Greciei și în Cipru. Termometrele din Nicosia indicau 43C, a anunțat radioul local. De asemenea, temperaturile sunt în creștere în Italia, unde săptămâna viitoare se anunță mai cald decât până acum.

ADVERTISING

Se așteaptă ca valul de căldură să continue în sudul și sud-estul Europei, cu mici fluctuații. Meteorologii greci au declarat că nu există niciun semn că temperaturile ar putea coborî la 35 de grade Celsius, temperaturile normale pentru această perioadă. Canicula ar putea dura chiar și până la sfârșitul săptămânii viitoare, mai spun meteorologii, informează Mediafax.

Canicula persistentă a determinat autoritățile să impună mai multe restricții.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acropola din capitala Greciei, Atena, a fost închisă vineri între orele 12:00 și 17:00, relatează dpa. Dimineața, un turist a suferit un ușor atac de căldură în timp ce vizita Acropola din Atena. A fost transportat la spital, dar nu este în pericol, au anunțat serviciile de urgență.

În Grecia, a fost interzis ca serviciile de livrare de pizza și alte servicii de livrare să își trimită angajații pe străzi în timpul orelor sufocante de prânz. Angajații de la stat au fost îndemnați să lucreze de acasă, dacă este posibil.

ADVERTISING

În plus, orașele și municipalitățile din Grecia au deschis clădiri cu aer condiționat pentru ca cetățenii să se poată adăposti de căldură.

În toate țările afectate de valul de căldură, medicii au recomandat oamenilor să bea multă apă și să evite alcoolul și băuturile zaharoase. De asemenea, oamenii ar trebui să petreacă cât mai puțin timp posibil în aer liber și să se abțină de la activități fizice intense, cum ar fi joggingul și ciclismul.

Ungaria a oprit reactoare nucleare

Și în Ungaria, autoritățile au decis oprirea a 3 din cele patru reactoare ale centralei nucleare Paks, cu o putere combinată de 240 MW, din cauza creşterii temperaturii fluviului Dunărea, a anunţat joi seara operatorul centralei, potrivit Reuters, citat de News.ro.

Temperatura Dunării, a cărei apă este folosită pentru răcirea reactoarelor, a atins joi 29,72 grade Celsius, forţând oprirea producţiei la cele trei reactoare începând cu ora 14:30 GMT (17:30, ora României).

Operatorul nu a specificat când poate fi restabilită puterea centralei la nivelurile normale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇