Bill Gates trece printr-o perioadă dificilă. Agresat pe stradă, persiflat pe Twitter, spune că după divorț, totul s-a schimbat

Bill Gates trece printr-o perioadă dificilă. Agresat pe stradă, persiflat pe Twitter, spune că după divorț, totul s-a schimbat

Miliardarul american Bill Gates a spus, într-un amplu interviu difuzat de BBC, că teoriile conspirației care au înflorit pe seama lui sunt „nebunești” și că întâlnirea cu Jeffrey Epstein a fost „o greșeală”. El a vorbit și despre criticile pe care Elon Musk i le-a adresat recent.

Ani la rând cel mai bogat om din lume, Bill Gates a rămas fără acest titlu, pe care i l-a răpit exponentul noului val de miliardari, Elon Musk. Cei doi nu au o relație bună, notează BBC.

Fondatorul Microsoft, persiflat pe Twitter

Proaspătul cumpărător al rețelei de socializare Twitter l-a acuzat, săptămâna trecută, pe Bill Gates că pune serios umărul la devalorizarea acțiunilor Tesla pariind că producătorul de automobile electrice va scădea la bursă. Musk și-a folosit noua achiziție postând pe Twitter insulte puerile la adresa lui Gates.

ADVERTISING

"Nu-i nevoie ca el să fie amabil cu mine", a minimalizat fondatorul Microsoft disputa cu Musk, după ce inventatorul și investitorul de origine sud-africană a susținut că modul de acțiune împotriva companiei Tesla subminează activitatea filantropică a lui Bill Gates.

Întrebat dacă a pariat pe bursă împotriva Tesla, Bill Gates nu a dat un răspuns direct: "Asta n-are nicio legătură cu schimbarea climei. Există modalități de diversificare", a spus el, negând că activitatea la bursă ar aduce prejudicii mediului.

"Popularitatea mașinilor electrice va duce la o competiție mai mare pentru a vinde aceste mașini. Deci există o diferență între mașinile electrice adoptate și companiile care devin infinit de valoroase", a mai spus Gates.

ADVERTISING

Cât despre faptul că Twitter a ajuns în mâinile lui Musk, Bill Gates preferă să aștepte să vadă cum evoluează lucrurile: "Cred că e posibil ca Twitter să se înrăutățească. Dar ar putea fi și mai bine… Așa că o să aștept și să văd comportamentul".

Agresat verbal pe stradă pentru "cipurile din vaccinuri"

Bill Gates are un interes deosebit pentru rețelele de socializare, nu pentru că așa și-a construit averea, ci fiindcă a devenit ținta teoriilor conspirației.

Adept declarat al vaccinurilor, omul de afaceri american a injectat miliarde de dolari în programele de imunizare din întreaga lume.

Celebritatea l-a transformat, însă, în subiectul unor teorii bizare, cea mai răspândită dintre aceea susținând, în plină pandemie, că planul lui ascuns ar fi să urmărească oamenii printr-un cip ascuns în vaccinuri.

ADVERTISING

"Aproape că-ți vine să râzi, fiindcă e o nebunie. Adică chiar să vrei să urmărești oamenii? Știți, cheltuiesc miliarde pe vaccinuri, nu fac bani din vaccinuri, vaccinurile salvează vieți", a spus Gates.

El a povestit că i s-a întâmplat să se strige spre el, pe stradă, în legătură cu această teorie: "Chiar deunăzi am ieșit în public și cineva a strigat la mine că îl urmăresc. A fost un lucru oribil."

Totul s-a schimbat după divorț

Bill Gates și soția lui, Melinda French Gates, au anunțat anul trecut că divorțează. Cei doi au fost căsătoriți 27 de ani și au clădit Bill & Melinda Gates Foundation, una dintre cele mai mari organizații caritabile din lume.

Miliardarul a mărturisit că viața după divorț nu este ușoară. "Viața mea este foarte diferită. Copiii au plecat de acasă, ultimul a plecat la facultate acum doi ani. Divorțul este foarte greu. A fost un an greu", a spus el.

Mariajul lui Bill Gates s-a încheiat după ce în presă au apărut informații că el ar fi avut o relație extraconjugală. În martie, Melinda Gates a spus că l-a întrebat pe Bill de ce a încetat să se mai întâlnească cu Jeffrey Epstein, miliardarul acuzat de pedofilie care s-a sinucis în 2019. "Nu mi-a plăcut că avea întâlniri cu Jeffrey Epstein, nu. I-am spus-o clar", a spus Melinda pentru CBS.

Bill Gates consideră că întrevederile lui cu Epstein au fost "o greșeală": "Am făcut o greșeală întâlnindu-mă cu Jeffrey Epstein. Știți, poate că instinctele ei (Melindei - n.red.) despre asta au fost mai ascuțite decât ale mele."

"Orice întâlnire am avut cu el ar putea fi văzută ca o scuză a comportamentului său diabolic. Așa că a fost o greșeală", a adăugat fondatorul Microsoft.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇