Următoarea țintă a lui Elon Musk: Coca-Cola să fie iar cu cocaină

Următoarea țintă a lui Elon Musk: Coca-Cola să fie iar cu cocaină

După ce a cumpărat Twitter, miliardarul Elon Musk și-a anunțat interesul pentru Coca-Cola. Dintr-un motiv surprinzător.

Vedeta incontestabilă a momentului în Statele Unite după ce a cumpărat cea mai influentă rețea de socializare din Statele Unite, Elon Musk a scris miercuri pe Twitter că va cumpăra și compania Coca-Cola. Dintr-un motiv neașteptat: vrea să pună cocaina înapoi în celebra băutură.

Postarea miliardarului în vârstă de 50 de ani survine la două zile după ce acesta a cumpărat Twitter printr-o tranzacție în valoare de 44 de miliarde de dolari. "Hai să facem Twitter cât mai distractiv!", a scris el pe platformă la nici o oră după ce și-a exprimat dorința de a cumpăra Coca-Cola.

Un adevăr uitat: a existat cocaină în Coca-Cola

Deși mesajul său este doar o glumă, Musk face referire la un adevăr istoric, notează Business Insider. Potrivit National Institute on Drug Abuse, consumul de cocaină era legal în 1885 când John Pemberton, un farmacist din Atlanta, a creat Coca-Cola. Acesta a introdus în rețetă un extract din cocaină obținut din frunzele de coca. El a descris băutura ca "un medicament brevetat" și "o băutură intelectuală și tonică pentru creier".

ADVERTISING

Într-un articol publicat de New York Times în 1988 despre compania Coca-Cola se arată că, inițial, cocaina a fost inclusă printre ingredientele celebrei băuturi, dar a fost eliminată la începutul anilor 1900.

Mesajul lui Musk despre Coca-Cola s-a viralizat, iar Lauren Boebert, membră a Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, a reacționat politizând gluma printr-o referire nu tocmai inspirată la Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, care a luptat cu dependența de droguri. "Ți-a cerut Hunter vreo favoare?", a scris Boebert.

ADVERTISING

Ce ar trebui să mai pună Musk pe lista de cumpărături

După ce Elon Musk a cumpărat Twitter, numeroși utilizatori ai rețelei au postat sugestii pentru următoarele companii pe care acesta ar trebui să le achiziționeze. Cineva a scris că Musk ar trebui să cumpere grupul media Fox pentru a vedea încă un sezon din serialul western științifico-fantastic "Firefly", iar omul de afaceri i-a răspuns: "Ar fi nemaipomenit un SF care să fie chiar SF."

Un alt utilizator a scris: "@elonmusk ar trebui să cumpere History Channel și să-l facă numai despre istorie". Musk i-a răspuns cu un emoji care râde cu lacrimi.

ADVERTISING

O utilizatoare i-a răspuns miliardarului cu o glumă foarte reușită, postând un mesaj în care Musk spune că a cumpărat rețeaua Twitter ca să o dezactiveze: "Urmează Facebook. Ieșiți afară și bucurați-vă de viață."

Preluarea Twitter de către Elon Musk nu a avut doar reacții amuzante. Potrivit Business Insider, această tranzacție a provocat fluctuații majore ale numărului de utilizatori, conturile politice de stânga pierzând mii de urmăritori, în timp ce conturile cu orientare de dreapta au câștigat mai mulți urmăritori.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇