Consiliul de Administrație al Twitter a acceptat luni oferta lui Elon Musk de cumpărare a platformei, după săptămâni de negocieri.
Fondatorul Tesla și SpaceX va plăti 44 de miliarde de dolari pentru Twitter.
„Credem că este cea mai bună soluție pentru investitori”, se arată în declarația board-ului, citată de Forbes.
Musk nu a făcut momentan niciun anunț pe tema noii achiziții, însă puțin mai devreme a scris, pe contul său de pe rețea, un mesaj care părea să anunțe victoria: „Spre ca și cei mai aprigi critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”.
La începutul lunii acesteia, Musk a achiziționat o participație de 9,2% în Twitter Inc. Promițând să aducă „îmbunătățiri semnificative" la Twitter, el urma să se alăture Consiliului de Administrație al gigantului social media.
Însă când i-a fost oferită poziția, a refuzat-o, anunțând că oferă 41 de miliarde de dolari ca să dețină platforma, obiectivul său asumat public fiind acela de a asigura libertatea de exprimare a utilizatorilor.
”Am investit în Twitter pentru că eu cred în potențialul ei de a fi platforma libertății cuvântului pe glob, iar eu cred că libertatea de exprimare este un imperativ social pentru funcționarea democrației”, spunea Musk la jumătatea lunii, într-o scrisoare adresată președintelui Twitter Bret Taylor.
Elon Musk spune că Twitter trebuie să se transforme, ca și companie privată. ”Nu e o amenințare, pur și simplu nu ar fi o investiție bună fără schimbările absolut necesare”, a explicat el.
În plus, Musk a dezvăluit că nu are ”încredere în management” și a subliniat că nu crede nici că poate face ”schimbările necesare” la Twitter dacă nu se întâmplă ce vrea el.
”Oferta e cea mai bună pe care o pot face și e finală. Dacă nu va fi acceptată, voi reconsidera poziția mea de acționar”, a mai avertizat atunci Elon Musk. Iată că prețul final a fost cu 3 miliarde de dolari mai mare.