Elon Musk vrea să cumpere acum tot Twitter-ul, pentru o sumă uriașă

Elon Musk vrea să cumpere acum tot Twitter-ul, pentru o sumă uriașă

Miliardarul american Elon Musk a depus o ofertă pentru achiziționarea companiei Twitter și e gata să dea peste 41 de miliarde de dolari, obiectivul său asumat public fiind acela de a asigura libertatea de exprimare a utilizatorilor.

Șeful executiv de la Tesla a oferit 54,20 de dolari pe acțiune, cu 38% mai mult decât prețul pieței de dinaintea anunțului public pe care l-a făcut în data de 4 aprilie privind achiziționarea a 9,2% din Twitter, informează Sky News.

”Am investit în Twitter pentru că eu cred în potențialul ei de a fi platforma libertății Cuvântului pe glob, iar eu cred că libertatea de exprimare este un imperativ social pentru funcționarea democrației”, a mai declarat el într-o scrisoare adresată președintelui Twitter Bret Taylor.

ADVERTISING

Elon Musk spune că Twitter trebuie să se transforme, ca și companie privată. ”Nu e o amenințare, pur și simplu nu ar fi o investiție bună fără schimbările absolut necesare”, a explicat el.

În plus, Musk a dezvăluit că nu are ”încredere în management” și a subliniat că nu crede nici că poate face ”schimbările necesare” la Twitter dacă nu se întâmplă ce vrea el.

Oferta e cea mai bună pe care o pot face și e finală. Dacă nu va fi acceptată, voi reconsidera poziția mea de acționar”, a mai avertizat Elon Musk.

ADVERTISING

În opinia sa, acționarilor companiei le va ”plăcea” să negocieze, ținând cont de prețul ridicat pe care îl oferă.

Mesajul a venit la scurt timp după ce miliardarul a respins oferta primită de a ocupa un loc în boardul companiei de social media, cu condiția obligatorie de a se opri definitiv din încercarea de a prelua controlul acesteia.

Elon Musk deține 73.486.938 de acțiuni la Twitter, în valoare de 3,3 miliarde de lire sterline, precizează publicația citată.

Musk utilizează frecvent Twitter și are peste 80 de milioane de urmăritori, dar nu este prima dată când critică platforma pentru abordarea sa privind libertatea de exprimare.

ADVERTISING

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇