Elon Musk se gândeşte serios să lanseze o nouă platformă de social media

Elon Musk se gândeşte serios să lanseze o nouă platformă de social media

Elon Musk “se gândeşte serios” să lanseze o platformă de social media, a anunţat miliardarul american.

Musk i-a răspuns unui utilizator Twitter care l-a întrebat dacă ia în considere să dezvolte o platformă de social media constând într-un algoritm open source, care să favorizeze libertatea de exprimare şi unde propaganda să fie redusă la minimum, notează Reuters.

Musk a criticat în repetate rânduri politicile Twitter, acuzând compania că subminează democraţia prin încălcarea principiului libertăţii de exprimare.

ADVERTISING

Cu o zi înainte de această postare, Musk crease un sondaj în care îi întreba pe utilizatorii Twitter dacă ei cred că platforma respectă acest principiu, iar 70 la sută dintre participanţi au votat “Nu”.

"Consecinţele acestui sondaj vor fi importante. Vă rog să votaţi cu atenţie", a scris Musk vineri.

Dacă intenţiile sale se vor concretiza, Musk nu va fi singur în această “cruciadă” împotriva unor platforme consacrate ca Twitter şi Facebook, ci se va alătura unui număr în creştere de companii care se autodeclară campioane ale libertăţii de exprimare şi care speră să atragă utilizatorii nemulţumiţi ai rivalilor, ca Truth Social (compania lui Donald Trump), Gettr, Parler sau Rumble.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇