Răspunsul bizar dat de CEO-ul OceanGate când un pasager l-a întrebat despre situațiile de urgență de pe Titan: Oricum ești mort

Răspunsul bizar dat de CEO-ul OceanGate când un pasager l-a întrebat despre situațiile de urgență de pe Titan: Oricum ești mort

Un cameraman care a făcut o scufundare de probă cu submersibilul Titan al companiei OceanGate a declarat că CEO-ul companiei, Stockton Rush, a făcut un comentariu „bizar” atunci când și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o eventuală situație de urgență.

Brian Weed lucra pentru emisiunea „Expedition Unknown” de la Discovery Channel în mai 2021, când el și colegul său s-au urcat în submersibilul Titan, scrie Business Insider.

Weed a spus că scufundarea ar fi trebuit să fie un „precursor” pentru o expediție în acea vară, la epava Titanicului, în adâncurile Atlanticului de Nord, unde echipa TV plănuia să filmeze.

ADVERTISING

La câteva momente după ce Weed, colegul său Josh Gates și Rush au fost blocați în submersibil, care se deschidea doar din exterior, Weed l-a întrebat pe Rush ce s-ar întâmpla dacă nava ar trebui să urce brusc, într-o situație de urgență, și ar fi departe de nava-mamă.

„Rush a spus: Ei bine, există oxigen la bord pentru patru sau cinci zile. Iar eu am întrebat: Dacă ei nu te găsesc? Și el a spus: Ei bine, oricum ești mort”, a povestit Weed.

Cameramanul a spus că răspunsul lui Rush a fost „foarte ciudat”. „Mi s-a părut un lucru foarte ciudat să gândești așa”, a declarat Weed.

ADVERTISING

El a adăugat că ideea lui Rush era: „Dacă ești acolo și nu te găsesc în atâtea zile, oricum vei muri, așa că nu contează dacă nu poți să ieși singur din submersibil.”

Weed a explicat că atitudinea lui Rush l-a făcut să se simtă neliniștit. El a spus că scufundarea de probă a fost afectată de probleme mecanice și de comunicații și a trebuit să fie întreruptă.

„Toată acea situație m-a făcut să mă simt inconfortabil cu ideea de a coborî la epava Titanicului în acel submersibil”, a spus Weed, adăugând că pur și simplu nu se simțea în siguranță.

ADVERTISING

În cele din urmă, Weed s-a retras din proiectul documentar din cauza problemelor de siguranță, iar producția „Expedition Unknown” a fost, de asemenea, anulată ulterior.

Submarinul Titan a făcut implozie luna trecută într-o expediție către epava Titanicului. Toți cei cinci pasageri aflați la bord, printre care și Rush, au murit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇