Tatăl și fiul care au refuzat expediția cu Titan. Le-a fost frică, deși li s-a spus că e mai sigur decât un zbor cu elicopterul (Video)

Tatăl și fiul care au refuzat expediția cu Titan. Le-a fost frică, deși li s-a spus că e mai sigur decât un zbor cu elicopterul (Video)

Un bărbat și fiul său au renunțat la locurile lor de pe submersibilul Titan cu doar câteva săptămâni înainte de implozia vehiculului subacvatic, fiind îngrijorați cu privire la siguranța călătoriei.

Investitorul Jay Bloom și fiul său Sean au spus pentru CNN că amândoi au fost reticenți cu privire faptul că submersibilului se poate scufunda la adâncimi foarte mari.

„Am văzut o mulțime de semnale de alarmă. Era doar pentru cinci oameni. Pur și simplu nu am crezut că poate rezista atât de adânc în ocean”, spune Sean.

ADVERTISING

După ce a văzut un clip în care Stockton Rush, CEO-ul OceanGate, compania din spatele expediției, descria caracteristicile submersibilului, și-a convins tatăl să renunțe la călătorie.

În locul lor au mers Shahzada și Suleman Dawood, tot tată și fiu, care au fost uciși în urma imploziei, alături de Rush, omul de afaceri britanic Hamish Harding și exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet.

Jay Bloom povestește că Rush a zburat în martie către Las Vegas, pentru a încerca să-i vândă două bilete pentru expediția din mai, într-un avion experimental cu două locuri construit chiar de Rush, ceea ce l-a făcut să aibă rezerve și mai mari.

ADVERTISING

„Am început să mă gândesc la acest lucru. Vine într-un avion experimental cu două locuri să mă convingă să merg pe un submersibil experimental cu cinci locuri construit de el pe fundul oceanului să văd Titanicul. Are un apetit pentru risc diferit de al meu. Eu sunt pilot. Am licență de pilot de elicopter. Nu m-aș urca într-un aparat de zbor experimental”, spune Bloom.

Bloom și fiul său susțin că Rush nu a luat în serios îngrijorările pe care cei doi le-au exprimat.

Jay Bloom a publicat și o serie de mesaje pe care le-a schimbat cu Stockton Rush, în care fondatorul OceanGate îi spune că e mai sigură expediția cu Titan decât un zbor cu elicopterul.

So. I decided to share some of my texts with Stockton Rush, the CEO and founder of OceanGate, the company that built...

Publicată de Jay Bloom pe Joi, 22 iunie 2023

Autoritățile continuă să caute resturile submersibilului pe fundul oceanului în speranța că vor putea fi găsite indicii care să ajute la o mai bună înțelegere a ceea ce s-a întâmplat.

Man who turned down trip on ill-fated submersible says CEO 'brushed off' his concerns

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇