Băiatul de 19 ani care a murit în implozia submersibilului era îngrozit de călătorie, dar a vrut să-i facă pe plac tatălui său

Băiatul de 19 ani care a murit în implozia submersibilului era îngrozit de călătorie, dar a vrut să-i facă pe plac tatălui său

Băiatul de 19 ani care a murit în implozia submersibilului Titan era îngrozit de călătorie, dar a vrut să-i facă pe plac tatălui său și l-a însoțit, a dezvăluit mătușa tânărului.

Azmeh Dawood, sora mai mare a omului de afaceri pakistanez Shahzada Dawood, mort și el în implozie, a declarat pentru NBC News că nepotul ei, Suleman, i-a mărturisit unei rude că „nu își dorea să meargă în expediție”.

Însă tânărul de 19 ani a ajuns la bordul submersibilului Titan, deoarece călătoria avea loc în weekendul în care se sărbătorea Ziua Tatălui și a vrut să îi facă pe plac tatălui său, care era pasionat de istoria Titanicului.

ADVERTISING

„Mă gândesc la Suleman, care avea doar 19 ani. Este traumatizant”, a spus Azmeh într-un interviu telefonic.

Ea a fost devastată joi când s-a anunțat oficial că toți cei cinci pasageri de la bordul submersibilului au murit.

Ultimele patru zile au fost chinuitoare pentru Azmeh. A urmărit toate știrile despre căutarea Titanului, temându-se de ce e mai rău.

„Simt că am fost prinsă într-un film foarte prost, cu o numărătoare inversă, la care nu știai deznodământul. Mie, personal, mi-a fost foarte greu să respir gândindu-mă la ei”, a spus femeia.

ADVERTISING

Azmeh și Shahzada sunt descendenți ai uneia dintre cele mai proeminente dinastii corporative din Pakistan. Imperiul de afaceri omonim al familiei, Dawood Hercules Corp., are afaceri în agricultură, sănătate și alte industrii.

Shahzada a fost vicepreședintele Engro Corporation din Karachi și consilier al Prince’s Trust International, o organizație caritabilă fondată de regele Carol al III-lea.

În ultimii ani, Azmeh a rupt legătura cu Shahzada. Ea a fost diagnosticată cu scleroză multiplă primară progresivă în 2014 și se află într-un scaun cu rotile. Ea și soțul ei au decis să se mute din Anglia la Amsterdam pentru a avea acces mai ușor la canabis medicinal.

ADVERTISING

Dar unii dintre membrii familiei ei, inclusiv Shahzada, au dezaprobat consumul acesteia de canabis și au început să vorbească mai rar. Ea a spus că a continuat să se simtă aproape de Suleman, un tânăr pe care l-a descris ca fiind foarte bun la suflet.

Dar, odată cu vestea de joi că ambii bărbați au murit, Azmeh și-a amintit de dragostea intensă pe care o simțea pentru fratele ei.

„Era fratele meu mai mic”, a spus ea, plângând.

Azmeh a declarat că Shahzada a fost obsedat de Titanic încă de la o vârstă fragedă. Când erau copii, ea și fratele ei urmăreau constant filmul din 1958 „A Night to Remember”, o dramă britanică despre scufundarea navei de croazieră.

De asemenea, lui Shahzada îi plăcea să meargă să vadă expoziții la muzeu care prezentau artefacte recuperate din epavă.

Nu a fost surprinsă când a aflat că fratele ei cumpărase bilete pentru misiunea OceanGate. Dar spune că ea nu ar fi făcut niciodată așa ceva: „Dacă mi-ați fi oferit un milion de dolari, tot nu aș fi intrat în Titan”, a declarat Azmeh.

Scufundătorii au găsit joi cinci bucăți din submersibilul Titan, dispărut duminică în Oceanul Atlantic, în apropierea epavei Titanicului, iar Paza de Coastă americană a anunțat că cei cinci pasageri au murit.

Fragmentele au fost găsite de către un vehicul submarin controlat la distanţă (ROV), la aproximativ 400 de metri de epava Titanicului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇