Putin amenință cu armele nucleare țările care ajută Ucraina

Putin amenință cu armele nucleare țările care ajută Ucraina

Vladimir Putin amenință statele care ajută Ucraina în război că riscă să fie vizate de riposte foarte rapide și poate chiar cu armele nucleare.

„Dacă cineva decide să se amestece în evenimentele în curs și să creeze amenințări strategice inacceptabile pentru Rusia, trebuie să știe că răspunsul nostru va fi fulgerător. Avem toate instrumentele pentru asta, cu care nimeni altcineva nu se poate lăuda. Și le vom folosi, dacă va trebui”, a spus Vladimir Putin, în cursul unei reuniuni cu parlamentari ruşi.

ADVERTISING

Putin nu a nominalizat racheta balistică intercontinentală Satan 2 (RS-28 Sarmat), dar cu ocazia unui test de săptămâna trecută el spunea că aceasta e fără egal în lume şi îi va face pe inamici să se gândească de două ori înainte să amenințe Rusia.

Aceasta este una din cele șase noi arme strategice anunțate de Putin în 2018 și poate purta zece focoase nucleare pe o distanță de până la 18.000 de kilometri.

Până acum, rușii spuneau că ar folosi arme nucleare în Ucraina și în cazul unei „amenințări existențiale la adresa Rusiei. Iată că amenințările s-au extins la „cei care se amestecă” și la cazului unei „amenințări strategice inacceptabile”.

ADVERTISING

Putin a mai spus că au fost decise deja modalităţile de ripostă, dar nu a oferit alte detalii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇